Home » Știință » Serviciul Național de Informații din SUA susține că viitoarea stație spațială a Chinei reprezintă o amenințare

Serviciul Național de Informații din SUA susține că viitoarea stație spațială a Chinei reprezintă o amenințare

Serviciul Național de Informații din SUA susține că viitoarea stație spațială a Chinei reprezintă o amenințare
Primul modul lansat de China pentru stația spațială Tianhe. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.05.2021

Directorul Serviciului Național de Informații din SUA a publicat un raport prin care susține că viitoarea stație spațială a Chinei reprezintă o amenințare pentru securitatea națională.

Stația este concepută pentru a „obține prestigiul și beneficiile militare și economice pe care Washington le-a acumulat de pe urma poziției de lider în spațiu”, potrivit raportului „Annual Threat Assessment of the US Intelligence Community” al Serviciului Național de Informații din Statele Unite.

Raportul mai spune că parte din eforturile Beijingului este compromiterea securității Statelor Unite ale Americii.

„Armata de Eliberare a Poporului va continua să integreze serviciile spațiale, precum misiunile de recunoaștere prin satelit și poziționarea, navigația și sincronizarea, și comunicarea prin satelit în armament și sisteme de comandă și control astfel încât să deterioreze avantajul armatei americane”, arată documentul.

Mai mult, China pregătește deja arme spațiale pentru a ținti sateliți americani.

„China deține deja rachete concepute pentru distrugerea sateliților”

„Beijing continuă să își instruiască elementele spațiale militare și să mobilizeze noi arme spațiale și de sol pentru eliminarea sateliților”, mai precizează raportul. Asta înseamnă că țara dezvoltă lucruri precum nave spațiale care pot intercepta și captura sateliți americani sau lasere de la sol care îi pot perturba.

„China deține deja rachete concepute pentru distrugerea sateliților și lasere care cel mai probabil sunt menite să perturbe senzorii optici sensibili ai sateliților”, a mai fost adăugat în raport, potrivit Futurism.

Astfel, tot mai mulți experți americani susțin că este necesară pregătirea unui sistem de apărare spațială. De fapt, mulți specialiști susțin că infrastructura actuală a sateliților americani este foarte vulnerabilă la atacuri de la națiuni oponente.

„Apărarea împotriva artelor întunecate în spațiu”

În februarie, cercetătorii de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale au publicat un raport numit „Apărarea împotriva artelor întunecate în spațiu”. Documentul a detaliat măsurile pe care SUA le pot implementa pentru a se apăra împotriva armelor antisateliți.

Tehnologiile din sfera călătoriilor spațiale devin tot mai sofisticate. Așadar, este doar o chestiune de timp până când vom găsi un mod de a le transforma în arme. Astfel, ar fi indicat să dezvoltăm și câteva sisteme de apărare.

Vă mai recomandăm să citiți și:

China a lansat prima parte din Palatul Ceresc, viitoarea stație spațială, concurentul ISS

Cosmonauții ruși au găurit pereții Stației Spațiale Internaționale. Ce s-a întâmplat de fapt

Cel mai murdar loc de pe Stația Spațială Internațională. De ce nu are voie nimeni să îl curețe

Rușii s-ar putea retrage în curând de pe Stația Spațială Internațională. Motivul invocat de vicepremierul Yuri Borisov

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase