Home » Știință » Cum testează inginerii de la NASA costumele spațiale pentru viitoarele misiuni pe Lună

Cum testează inginerii de la NASA costumele spațiale pentru viitoarele misiuni pe Lună

Publicat: 30.09.2021

NASA își testează costumele spațiale lunare, iar, în cadrul acestor teste, inginerii de la Centrul de Cercetare Glenn și Laboratorul de Impact Balistic al NASA folosesc o armă cu aer comprimat de aproape 13 metri.

Arma poate trage rulmenți cu bile de oțel până la 900 de metri pe secundă, aproximativ de două ori și jumătate mai repede decât viteza sunetului, astfel încât să reproducă pericolele extraterestre precum loviturile de micrometeoriți.

„Dacă obiectul este presurizat, o scurgere poate fi catastrofală în funcție de cât de mare și rapidă este scurgerea. Desfășurarea unei astfel de test de impact balistic este esențial pentru o varietate de misiuni de explorare spațială și aeronautică ale NASA. Doar așa ne putem convinge că echipamentul și materialele sunt sigure”, a explicat Mike Pereira, coordonatorul tehnic al Laboratorului de Impact Balistic, într-un comunicat de presă.

Ce au făcut inginerii în timpul testelor?

Pentru a simula mai bine condițiile de pe Lună, echipa a desfășurat testele într-un vid și a înregistrat impactul folosind camere de mare viteză. De asemenea, echipa evaluează materialele de construcție pe care viitorii astronauți le-ar putea folosi pentru a construe adăposturi permanente.

În timpul unui alt test, inginerii au aruncat cu roci lunare false, confecționate din bazalt, pe materialele de costume spațiale pentru a vedea cum rezistă acestea.

O etapă importantă pentru întoarcerea astronauților americani pe suprafața lunară

Pereira și echipa sa combină date astfel încât să determine care sunt cele mai bune materiale și textile pe care NASA ar trebui să le folosească în viitoarele misiuni Artemis, scrie Futurism.

Testele reprezintă o etapă importantă pentru întoarcerea astronauților americani pe suprafața lunară. Și, de parcă nu ar fi fost îndeajuns de periculoasă călătoria spre Lună, să fii lovit de micrometeoriți în timp ce faci o plimbare pe suprafața lunară sună la fel de neplăcut.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Elon Musk s-a oferit să dezvolte costume spațiale pentru NASA. „SpaceX ar putea să o facă dacă va fi nevoie”

Decizie NASA. Motivul pentru care telescopul James Webb va ajunge la locul de lansare pe Canalul Panama

NASA testează un prototip de „taxi zburător” electric conceput pentru transportul de pasageri

NASA anunță, în sfârșit, data oficială de lansare pentru Telescopul Spațial James Webb

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase