Mii de mostre de sânge din Wuhan, testate de autoritățile chineze. „Conțin indicii esențiale”

15 10. 2021, 10:00
Sursa foto: Shutterstock

În următoarele săptămâni, autoritățile chineze au în plan să desfășoare teste pe mii și mii de mostre de sânge colectate din Wuhan, epicentrul original al pandemiei de COVID-19.

Până la 200.000 de mostre de sânge au fost depozitate la Centrul Sangvin din Wuhan, acestea datând din 2019. Așadar, mostrele ar putea oferi acces oficialilor la o arhivă istorică în timp real care ar putea dezvălui cum au început și s-au extins primele focare de coronavirus. Mostrele, descrise anterior drept dovezi cruciale pentru misiunea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în China, nu au fost testate sau analizate deocamdată.

De ce durează atât de mult timp? Autoritățile chineze au spus că așteaptă până la finalizarea unei perioade de grație de doi ani, timp în care mostrele de sânge ar fi putut să devină dovezi în orice procese de judecată asociate cu donatorii lor. Acum, perioada de grație se apropie de sfârșit, iar oficialii au început să se pregătească pentru testări astfel încât să poată începe cât mai curând posibil.

„Mostrele de sânge conțin, fără îndoială, indicii esențiale”

Cu puțin noroc, mostrele de sânge vor dezvălui momentul în care anticorpii împotriva noului coronavirus au început să apară, fapt care ar putea dovedi când și unde a început pandemia de COVID-19. Însă, cea mai importantă întrebare este, din păcate, dacă autoritățile chineze vor desfășura cercetările în modul lor obișnuit, marcat de secretomanie, sau cât de transparente vor fi raporturile trimise la restul lumii.

„Mostrele de sânge conțin, fără îndoială, indicii esențiale”, a spus Maureen Miller, epidemiolog la Universitatea Columbia din New York, însă asta nu va conta dacă nimeni altcineva nu va avea acces la ele, potrivit Futurism.

„Nimeni nu va avea încredere în rezultatele chinezilor dacă acestea nu vor fi cel puțin observate de specialiști”, a adăugat Miller.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Date genetice din Wuhan, analizate de serviciile din SUA, în ancheta privind originile pandemiei

Secvențe genetice ale coronavirusului din Wuhan, șterse anul trecut, recuperate de oamenii de știință

Serviciile secrete ale SUA: Cercetători din Wuhan au avut simptome de COVID-19 în noiembrie 2019

Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat. Ce au spus experții despre originea coronavirusului