Home » Știință » LSD și ciupercile halucinogene, asociate cu un risc redus de diabet și boli ale inimii

LSD și ciupercile halucinogene, asociate cu un risc redus de diabet și boli ale inimii

LSD și ciupercile halucinogene, asociate cu un risc redus de diabet și boli ale inimii
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.12.2021

Oamenii de știință ar fi descoperit un efect advers benefic al drogurilor psihedelice, anume un risc redus de diabet și boli ale inimii.

O echipă de cercetători a identificat tendința neașteptată după ce a analizat date colectate timp de 10 ani de National Survey on Drug Use and Health, descoperind că respondenții care au spus că au încercat psihedelice cel puțin o dată în viață au avut un risc mai redus de diabet și boli cardiace. Studiul a fost publicat în jurnalul Nature Scientific Reports.

Mai precis, oamenii de știință au analizat datele de la 375.000 de respondenți și au descoperit că doar 2,3% din cei care au consumat LSD, psilocibină, ayahuasca, mescalină sau N-Dimetiltriptamină (DMT) au fost diagnosticați cu diabet sau boli ale inimii în anul precedent. Cifra este cu siguranță mult mai scăzută decât rata de diagnostic de 4,5% în rândul oamenilor care nu au consumat niciodată niciunul dintre acele droguri.

Un consum de psihedelice, asociat cu mai puțin stres cardiac?

„Descoperirile sugerează că un consum clasic de psihedelice pe tot parcursul vieții este asociate cu șanse mai reduse de apariție a bolilor cardiace sau diabetului”, a explicat Otto Simonsson, autor coordonator al studiului și sociolog la Oxford, citat de Futurism.

O posibilitatea ar fi că, având în vedere că un consum de psihedelice este asociat cu sentimentul de lungă-durată de pace și bunăstare, poate că oamenii care iau parte în aceste experiențe au mai puțin stres cardiac în anii și deceniile care urmează.

Asta nu înseamnă că trebuie să începem să consumăm ciuperci halucinogene

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să începem să consumăm ciuperci halucinogene pentru sănătatea cardiometabolică. Însă, studiul indică o legătură interesantă între psihedelice și medicină care ar trebui să fie studiată mai îndeaproape.

„Direcția cauzalității rămâne necunoscută. Studiile viitoare, controlate și aleatorii, vor putea stabili dacă psihedelicele clasice ar putea reduce riscul de boli cardiometabolice și care sunt mecanismele”, a adăugat Simonsson.

Cu toate acestea, descoperirile sunt încurajatoare, iar oamenii de știință au descoperit deja numeroase alte beneficii terapeutice ale consumului de psihedelice.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Beneficiile microdozelor de LSD sau alte psihedelice ar putea fi, de fapt, doar efectul placebo

LSD ar putea juca un rol în terapii pentru autism și anxietate socială

Un experiment recent a arătat ce efecte pot avea microdozele de LSD

De ce este ketamina un antidepresiv atât de puternic?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase