Home » Știință » O companie anunță că poate transforma deșeurile din plastic în petrol de calitate înaltă

O companie anunță că poate transforma deșeurile din plastic în petrol de calitate înaltă

O companie anunță că poate transforma deșeurile din plastic în petrol de calitate înaltă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 13.11.2021

Producătorul de chimicale și componente de aeronave Honeywell International a anunțat că a dezvoltat o nouă metodă pentru a transforma deșeurile din plastic în petrol de calitate înaltă ce poate fi introdus în rafinării.

Compania colaborează acum cu Sacyr SA, o companie de infrastructură din Spania, pentru a-și accelera procesul, denumit Upcycle Process Technology, într-o unitate capabilă să transforme 30.000 de tone de gunoi plastic în petrol pe an. Producția este așteptată să înceapă în 2023.

Pe măsură ce deșeurile din plastic continuă să se adune la nivel global, jucătorii din industrie încearcă să găsească modalități de a face reciclarea viabilă și profitabilă astfel încât să amelioreze impactul ecologic. Deși nu știm încă dacă procesul poate să aibă un efect real la scară industrială (să nu mai vorbim de costurile implicate), efortul este binevenit și reprezintă o posibilă soluție la o problemă tot mai mare.

Compania are decenii de experiență în purificarea deșeurilor din plastic

Honeywell are decenii de experiență în purificarea deșeurile din plastic, iar compania susține că procesul său „are potențialul de a crește cantitatea de plastic global care poate fi reciclat la 90%”, potrivit Futurism.

Cifra este importantă, având în vedere că doar în jur de 2% din deșeurile din plastic sunt transformate momentan în materiale reutilizabile. Aproximativ jumătate este fie incinerat fie aruncat la gropi de gunoi, iar 30% ajunge în oceane și alte cursuri de apă.

„Plasticele joacă un rol important în societatea noastră”

Dependența omenirii de plastic nu va dispărea prea curând. „Plasticele joacă un rol important în societatea noastră, cum ar fi extinderea duratei de valabilitate a hranei. Din păcate, doar o fracțiune din plasticele de azi pot fi reciclate cu succes”, a declarat Vimal Kapur, director executiv la Honeywell.

„UpCycle va revoluționa economia plasticelor și va juca un rol crucial în îmbunătățirea sustenabilității pentru multe dintre produsele pe care le folosim zilnic”, a adăugat Kapur.

Vă mai recomandăm să citiți și:

A crezut că este o pungă de plastic, însă a avut parte de o surpriză. Acest pește seamănă cu o lipie

Poluarea cu plastic, capcană evolutivă pentru țestoasele marine

Cei mai mari 20 de poluatori cu plastic din lume. Țara din fruntea clasamentului, o mare surpriză pentru mulți

Sursa surprinzătoare a microplasticelor descoperite în Arctica. „Trăim într-un nor de praf de plastic”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase