Autopsie în direct la preț de 500 de dolari biletul. Unde s-a petrecut evenimentul macabru

08 11. 2021, 10:00

Un profesor de anatomie pensionar este criticat pentru că a efectuat o autopsie în direct pentru un public care a plătit câte 500 de dolari pentru un bilet pentru a participa la evenimentul macabru.

Fără îndoială, incidentul este dilemă etică. Un profesionist care desfășoară o astfel de procedură poate fi cu siguranță un moment educațional, însă familia celui decedat, un bărbat în vârstă de 98 de ani, susține că acesta nu și-a dat niciodată acordul pentru ca trupul său să fie disecat sub privirile a 70 de participanți care au plătit pentru experiența de a vedea o autopsie în direct.

Mai mult, evenimentul a făcut parte dintr-o serie de evenimente numită „The Oddities and Curiosities Expo” (Expoziția de Ciudățenii și Curiozități), sugerând că nu avea chiar scopuri educaționale. Potrivit certificatului de deces, bărbatul a murit de COVID-19, deși nu este clar dacă mai era contagios după moarte.

„O experiență educațională pentru indivizii care au un interes pentru anatomia umană”

Organizatorul Jeremy Ciliberto a sărit în apărarea evenimentului, declarând pentru jurnaliștii de la Agence France-Presse că era menit „să creeze o experiență educațională pentru indivizii care au un interes pentru anatomia umană”.

Canalul de televiziune Oregon King 5 a arătat membri din public care purtau mănuși chirurgicale și părea că ating corpul decedatului.

„A fost foarte educațional și respectuos față de persoană care a donat corpul”, a fost spus la postul TV.

Chiar și compania care a furnizat corpul a fost destul de șocată

Totdată, Ciliberto a explicat că totul a fost pe față. „Eu pot să garantez că bărbatul a știut că trupul său va fi folosit pentru cercetare medicală”, a spus acesta.

Însă, chiar și compania care a furnizat corpul a fost destul de șocată, potrivit Futurism.

„Noi am crezut că acest donator va fi folosit pentru a instrui studenți interesați de știință, paramedici, medici legiști. Ne asumăm responsabilitatea și vom acoperi toate costurile pentru înapoierea corpului către familie pentru incinerare”, a precizat Obteen Nassiri, reprezentant al companiei Med Ed Labs.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cadavrul unui bărbat dat dispărut, găsit în statuia unui dinozaur din Catalonia

Caz bizar în Spania în care un om ”s-a trezit din morţi”. Un bărbat care a fost declarat decedat de trei doctori s-a trezit în morgă cu doar câteva ore înaintea autopsiei

O urnă de plumb care conținea o inimă umană, descoperită în Franța. Ce se știe despre această practică funerară

Secretul cumplit al morții lui Beethoven