Home » Știință » Migrenele severe ale unui bărbat au dispărut complet după adoptarea unei diete bazate pe plante

Migrenele severe ale unui bărbat au dispărut complet după adoptarea unei diete bazate pe plante

Publicat: 11.12.2021

Experții în sănătate solicită mai multe cercetări în privința dietelor și migrenelor după ce medicii au dezvăluit că un pacient care a suferit de dureri de cap severe timp de peste un deceniu s-a vindecat complet după ce a adoptat o dietă bazată pe plante.

Bărbatul a încercat medicamente, yoga și meditație, și a eliminat din dietă alimente dăunătoare în încercarea de a reduce severitatea și frecvența durerilor de cap severe, însă nimic nu a funcționat. Mai mult, pacientul nu mai putea lucra din cauza migrenelor.

Însă, în decurs de o lună de la începerea unei diete bazată pe plante care a inclus multe legume cu frunze, migrenele au dispărut. Bărbatul nu a mai avut migrene de peste șapte ani și nu își poate aminti ultima dată când l-a durut capul. Cazul a fost raportat în jurnalul BMJ Case Reports.

Medicii din SUA care l-au tratat au sugerat că adoptarea unei diete bazate pe plante merită încercată pentru ameliorarea simptomelor migrenelor cronice. Dieta adoptată de pacient se numește Low Inflammatory Foods Everyday (Life).

„În majoritatea zilelor, fie aveam o migrenă, fie îmi reveneam după una”

Însă, alți experți independenți au avertizat că, având în vedere că acest caz este singular, este imposibil de generalizat și o astfel de dietă nu ar trebui considerată soluția pentru toți oamenii care suferă de migrene.

Peste 1 miliard de oameni din întreaga lume suferă din cauza migrenelor. Deși medicamentele pot ajuta la prevenirea și tratarea afecțiunii, tot mai multe dovezi sugerează că o anumită dietă poate fi o alternativă eficientă și nu vine la pachet cu toate efectele adverse asociate cu unele medicamente.

Dieta adoptată de pacient se numește Low Inflammatory Foods Everyday (Life). Sursa foto: Pixabay

Pacientul în vârstă de 60 de ani a spus că, înainte să-și schimbe dieta, suferea de șase până la opt migrene intense pe lună, fiecare ajungând să dureze 72 de ore. „În majoritatea zilelor, fie aveam o migrenă, fie îmi reveneam după una”, a spus pacientul. După 12 ani de suferință, nimic nu părea să îl ajute. „Eram disperat”, a spus bărbatul.

Cu șase luni înainte să fie trimis la o clinică specializată din New York, migrenele deveniseră cronice, fiind prezente între 18 și 24 de zile în fiecare lună.

Cazul nu poate fi considerat o soluție pentru toți oamenii care suferă de migrene

„În decurs de o lună de la începerea unei diete bazate pe plante și bogată în nutrienți, care a inclus legume cu frunze, fructe, fasole, ovăz și un smoothie verde pe zi, am reușit să renunț la medicamente. Acum, medicamentele pentru migrene au expirat, iar eu nu am mai avut o durere de cap de șapte ani. Nici nu îmi pot aminti ultima oară când s-a întâmplat. Nu mai sunt prizonierul propriului meu corp. Mi-am recăpătat viața”, a spus pacientul.

Dr. Duane Mellor, dietetician și profesor la Școala Medicală a Universității Aston din Regatul Unit, a spus că raportul este „interesant, dar nu poate fi considerat o soluție pentru toți oamenii care suferă de migrene”.

„Dieta folosită de pacient a fost cea care este de obicei recomandată de experții medicali, include multe legume, în special cele cu frunze. Problema cu acest tip de raport este că nu există control sau comparație. Poate fi un efect al dietei sau poate fi o reacție la un aliment eliminat din rutina zilnică”, a explicat Mellor.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O companie din Islanda cultivă plante modificate genetic pentru a produce carne crescută în laborator

Plante reîncărcabile care „strălucesc în întuneric”, tehnologia care ar putea revoluționa traiul modern

Cercetătorii au transferat o proteină umană în plante. Ce au obţinut

Plantele carnivore din această specie produc un câmp magnetic atunci când se hrănesc

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase