O companie chineză a clonat camioneta Cybertruck a lui Elon Musk. Ce oferă în plus?

11 12. 2021, 20:00

Un nou concept de vehicul electric dezvăluit de o companie de mașini electrice din China, numită EdisonFuture, seamănă izbitor cu Cybertruck de la Tesla.

Camioneta electrică și solară a debutat recent la Salonul Auto de la Los Angeles și a fost numită EF1-T. Într-adevăr, vehiculul are o formă foarte similară cu Cybertruck de la Tesla, care este așteptată să apară anul viitor.

Camioneta chinezilor este în esență o clonă, însă are o diferență notabilă: mașina include o rețea solară care alimentează camioneta în timp ce este lăsată la Soare, astfel putând să adauge la autonomie în jur de 56 de kilometri pe zi, potrivit companiei.

Panoul solar retractabil a fost numit „Armură de Armadillo”

Deși este dificil să îți formezi o opinie relevantă asupra mașinilor care încă nu au ajuns în mâinile consumatorilor, este interesant faptul că producătorii de vehicule electrice cochetează cu alimentarea solară, fapt ce ar putea fi o piesă de puzzle flexibilă pentru infrastructura de alimentare generală.

Reprezentanții EdisonFuture au spus că panoul solar retractabil al vehiculului EF1-T poate proteja orice este transportat în camionetă. Compania a numit sistemul „Armură de Armadillo”, iar forma înclinată și panourile chiar seamănă cu un armadillo.

Problema pentru producătorii de mașini electrice

Să sperăm doar că această camionetă este mai durabilă decât așa-zisa sticlă antiglonț de la Cybertruck care s-a spart chiar în seara dezvăluirii mașinii.

Tesla nu oferă momentan opțiunea pentru panouri solare la bordul vehiculului, deși cel puțin o firmă start-up încearcă să strângă fonduri pentru a efectua modificări după fabricare, scrie Futurism.

Problema pentru producătorii de mașini electrice este convingerea iubitorilor de camionete să achiziționeze vehicule similare cu Cybertruck sau EF1-T. Companii precum Ford, General Motors și GMC au scos deja camionete electrice mult mai convenabile decât Tesla sau EdisonFuture.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Noua camionetă F-150 Lightning de la Ford, un moment de cotitură pentru piața vehiculelor electrice

Elon Musk a anunțat că Tesla va produce și bere. „GigaBier” va fi servită în sticle inspirate de Cybertuck

Modul extrem în care caroseria unui Cybertruck poate fi îmbunătățită

General Motors lansează un Hummer electric care să rivalizeze cu Cybertruck