Home » Știință » Amazon sare în ajutorul cercetărilor în domeniul blocării luminii solare. Ce ar însemna asta pentru Pământ?

Amazon sare în ajutorul cercetărilor în domeniul blocării luminii solare. Ce ar însemna asta pentru Pământ?

Amazon sare în ajutorul cercetărilor în domeniul blocării luminii solare. Ce ar însemna asta pentru Pământ?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08.12.2021

Un miliardar care finanțează cercetări în domeniul blocării luminii solare ar putea părea un scenariu desprins dintr-un film apocaliptic, însă tocmai asta pare să facă Jeff Bezos.

Gigantul Amazon al lui Bezos a încheiat un parteneriat cu Centrul Național pentru Cercetare Atmosferică și organizația nonprofit de geoinginerie SilverLining pentru a crea modele care să arate exact ce s-ar întâmpla dacă omenirea ar bloca o parte din razele Soarelui.

Mai precis, compania își donează procesoarele puternice de computere pentru a ajuta la dezvoltarea de 30 modele diferite de simulări cu viitoarea climă a Pământului. În una dintre aceste lumi simulate, oamenii au injectat artificial aerosoli în atmosferă pentru a bloca lumina solară, astfel reușind să răcească drastic planeta.

Amazon o oferit oamenilor de știință sistemul de cloud computing al companiei

Modelele climatice necesită adesea supercomputere. Aici vine în ajutor parteneriatul cu Amazon, care le permite oamenilor de știință să folosească sistemul de cloud computing al companiei.

„Cloud computing a început să ajungă la un punct în care ar putea susține astfel de volume de lucru”, a spus Kelly Wanser, director executiv al organizației nonprofit SilverLining, citată de Futurism.

„Așadar, avem acest punct de inflexiune în care tehnologia de bază este îndeajuns de sofisticată, iar întrebarea care apare este: poți depăși obstacolele de adoptare și să vezi dacă asta ar putea funcționa în cloud? Și apoi ce se întâmplă dacă reușim”, a adăugat Wanser.

Răcirea Pământului prin limitarea luminii solare

Deși poate părea suspect pentru mulți, donarea resurselor de către Amazon are o mulțime de avantaje. Spre exemplu, foarte puține cercetări au fost făcute în privința efectelor gestionării radiației solare, termen folosit pentru a descrie strategia de răcire a Pământului prin limitarea luminii solare.

Având în vedere că fenomenele climatice catastrofale par să se accentueze în fiecare an, tehnica ar putea fi un instrument util pentru prevenirea viitoarelor dezastre. Cu toate acestea, metoda ar putea crea și o serie de probleme, fapt pentru care cercetările în acest domeniu sunt vitale.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Italia a amendat Amazon și Apple cu 225 de milioane de dolari

Amazon îi face concurență lui Elon Musk. Vrea să lanseze încă 4.538 de sateliți

Premieră pentru Marea Britanie. Amazon a încheiat un acord cu agențiile de spionaj

Acuzații dure la adresa lui Jeff Bezos. Foști și actuali angajați: „Blue Origin e un loc de muncă toxic”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase