Home » Știință » Care este cel mai bun fruct pentru a încetini îmbătrânirea?

Care este cel mai bun fruct pentru a încetini îmbătrânirea?

Publicat: 08.03.2022

Fructele sunt dulciurile naturii. Fructul este în mod natural dulce, răcoritor și plin de vitamine și minerale care pot contribui la stimularea sănătății organismului tău. Iar dacă doriți să contribuiți la încetinirea unei părți din procesul de îmbătrânire, există anumite tipuri de fructe care vă pot ajuta.

Potrivit Tristei Best, de la Balance One Supplements, fructele pot ajuta în procesul de îmbătrânire. În plus, potrivit acesteia, cel mai bun fruct pentru a încetini îmbătrânirea este papaya.

„Papaya este un aliment care primește puțină atenție pentru capacitatea sa de a încetini și inversa semnele de îmbătrânire, dar inversarea se întâmplă atât la nivel intern, cât și extern, la nivel celular”, spune Best, potrivit EatThis.

Beneficiile anti-îmbătrânire ale fructului

„Vitaminele și compușii vegetali conținuți în papaya îl fac să fie un fruct bogat în antioxidanți. Acești antioxidanți și vitamine acționează în organism pentru a încetini și inversa stresul oxidativ”, spune Best. „Dacă se permite ca acest stres oxidativ să apară și să persiste, poate deteriora celulele. Odată ce aceste celule se replică, daunele lor se manifestă sub formă de riduri, pierderea elasticității și chiar afecțiuni cronice exacerbate de inflamație.”

Credit: Shutterstock

Există, de asemenea, o enzimă cheie care se găsește în papaya numită papaina. Potrivit lui Best, „această enzimă, plus vitaminele A, C și E joacă un rol vital în abilitățile anti-îmbătrânire ale papaya”.

Beneficiile pentru sănătate ale papaya nu se opresc aici. Acest fruct conține și alți compuși sănătoși și antioxidanți care ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate, ceea ce poate contribui și la un proces de îmbătrânire mai lent.

Papaya poate reduce riscul de apariție al anumitor tipuri de cancer

De exemplu, papaya conține licopen, despre care s-a constatat că ajută la reducerea riscului de apariție al anumitor tipuri de cancer, reducând totodată efectele negative ale radiațiilor în cazul celor care au cancer. Un studiu a constatat, de asemenea, că licopenul nu numai că are proprietăți anticancerigene, dar că poate contribui și la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

În plus, s-a constatat că papaya, în special semințele fructului, ajută la îmbunătățirea digestiei și ameliorează constipația datorită conținutului ridicat de fibre și apă, ceea ce poate fi deosebit de util pe măsură ce îmbătrânim.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Dieta keto ar putea crește eficiența terapiei pentru cancerul pancreatic

O dietă sănătoasă ar putea crește speranța de viață cu până la 10 ani

„Gene lipsă” din genomul liliecilor vampiri i-ar ajuta să supraviețuiască cu o dietă bazată doar pe sânge

Un nou studiu arată că dieta 5:2 are un avantaj cheie față de alte metode tradiționale pentru slăbit

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase