Uranus, o prioritate pentru cei mai reputați oameni de știință din lume

24 04. 2022, 10:00

This browser does not support the video element.

Cei mai renumiți oameni de știință din lume își doresc să vadă Uranus așa cum nu a mai fost văzută niciodată planeta.

Un sondaj publicat la fiecare zece ani de prestigioasa Academie Națională de Științe, Inginerie și Medicină din SUA dezvăluie „lista cu dorințe” a celor mai reputați oameni de știință planetari și astrobiologi ai lumii. De data aceasta, lista include și sondarea planetei Uranus.

Sondajul „Origini, Lumi și Viață”, publicat de National Academies Press, conține tot felul de detalii fascinante, inclusiv faptul că cercetătorii consideră că rocile de pe Marte reprezintă „o prioritate principală”, dar și faptul că aceștia doresc să inspecteze luna lui Saturn, Enceladus, pentru semne ale vieții. Totuși, în mod previzibil, sondarea planetei Uranus a stârnit cele mai multe reacții pe rețelele de socializare.

„A sosit momentul să trimitem o sondă la Uranus”

„A sosit momentul să trimitem o sondă la Uranus. Da, râdeți cât vreți, dar o misiune pe Uranus este considerată cea mai mare prioritate pentru comunitatea de știință planetară în următorul deceniu”, a scris Loren Grush, reporter de știință la publicația The Verge.

Într-adevăr, sondarea Uranus este una dintre cele mai importante misiuni pentru mulți oameni de știință. Simplu sus, nimeni nu a mai ajuns acolo până acum, cu excepția unei survolări în 1986 efectuate de sonda Voyager 2 de la NASA care a ajuns la o distanță de puțin peste 80.000 de kilometri de gigantul gazos.

Uranus face parte din „cea mai comună clasă de planete din Univers”

Planeta Uranus este considerată un „gigant înghețat”, o clasificare care, potrivit spuselor lui Robin Canup, unul dintre membrii comisiei care a selectat aceste priorități științifice, este „probabil cea mai comună clasă de planete din Univers”.

„Am considerat că această misiune ar oferi știință transformațională și revoluționară pentru că știm atât de puține despre aceste sisteme. Sunt sigur că vom avea parte de multe surprize odată ajunși acolo”, a adăugat Canup, citat de Futurism.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Care este temperatura planetei Uranus?

Un studiu recent explică de ce Uranus și Neptun nu au aceeași culoare

O ciupercă ar putea fi vinovată pentru lipsa amoniacului din atmosfera planetelor Uranus și Neptun

NASA a detectat primele radiații X dinspre Uranus