Una dintre marile companii ale lui Jeff Bezos lucrează la vaccinuri pentru cancer de piele și de sân

17 07. 2022, 12:00

Amazon a dezvoltat vaccinuri pentru cancer în parteneriat cu Fred Hutchinson Cancer Center din Seattle, SUA, potrivit unui raport publicat de Business Insider. Vaccinurile ar aborda cancerul de sân și de piele, cunoscut și sub denumirea de melanom.

Potrivit unui rezumat postat pe Clinicaltrials.gov, data de începere a studiului a fost 9 iunie 2022, iar data estimată de finalizare este 1 noiembrie 2023. Studiul de fază 1 caută acum 20 de pacienți cu vârsta peste 18 ani pentru a testa un „Produs medicamentos reglementat de FDA din SUA”.

Studiul a fost confirmat de un reprezentant Amazon.

Compania lui Jeff Bezos lucrează la vaccinuri pentru cancer

„Amazon contribuie cu expertiză științifică și de învățare automată la un parteneriat cu Fred Hutch pentru a explora dezvoltarea unui tratament personalizat pentru anumite forme de cancer. Este foarte devreme, dar Fred Hutch a primit recent permisiunea de la U.S. Food and Drug Administration pentru a continua cu un Studiu clinic de fază I și nu este clar dacă va avea sau nu succes”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon pentru Business Insider, citat de Interesting Engineering.

„Acesta va fi un proces lung, întins pe mai mulți ani; în cazul în care va continua, vom fi deschiși să colaborăm și cu alte organizații din domeniul sănătății și al științelor vieții care ar putea fi, de asemenea, interesate de eforturi similare”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Alte contribuții ale companiei în domeniul sănătății

Amazon s-a mai aventurat în sectorul sănătății și înainte de aceste vaccinuri pentru cancer. În iunie 2021, firma a lansat Amazon Care, oferindu-le angajaților din Seattle asistență medicală acasă de la distanță, cum ar fi prin chaturi video virtuale cu medici, prin livrarea medicamentelor la ușa sau la farmacia preferată și printr-un chat de îngrijire prin messenger.

Se spune că acest ultim tratament cu vaccin a apărut din laboratorul discret al Amazon numit Grand Challenge. Echipa de cancer de la Amazon ar fi progresat atât de mult încât a reușit să avanseze din unitatea Grand Challenge pentru a funcționa sub supravegherea vicepreședintelui dispozitivelor, Robert Williams, au declarat pentru Business Insider persoane familiare cu subiectul, sub condiția anonimatului.

Viitorul tratamentelor pentru cancer

Ce înseamnă asta pentru Amazon? Înseamnă că compania deja atotcuprinzătoare ar putea adăuga un nou serviciu în subordine: tratarea cancerului. Dacă va reuși să facă acest lucru, beneficiile financiare de care va avea parte vor fi substanțiale.

Întrebarea care apare acum este dacă ne dorim sau nu ca o companie multinațională de tehnologie să abordeze una dintre cele mai grave și mai mortale boli. Ar trebuie ca tratamentele pentru cancer să fie lăsate doar în seama medicilor și a altor profesioniști din domeniul sănătății? Doar timpul ne va spune cum vor funcționa aceste vaccinuri pentru cancer și această inițiativă.

Vă recomandăm să citiți și:

Exerciții fizice doar în weekend? Un studiu spune că ar putea fi suficient

Cea mai proastă băutură pentru metabolism. Cât de des o consumi?

Ce se întâmplă în creierul tău atunci când te uiți la mâncare?

Terapia hormonală și contraceptivele orale cresc riscul de AVC în primul an de tratament