Home » Știință » Păianjenul necro-robot creat de cercetători pare scos din filmele de groază

Păianjenul necro-robot creat de cercetători pare scos din filmele de groază

Păianjenul necro-robot creat de cercetători pare scos din filmele de groază
Foto: Brandon Martin/Rice University
Publicat: 29.07.2022

Acesta nu este un progres care va fi apreciat de cei care se tem de păianjeni. Inginerii mecanici de la Rice University, din SUA, au folosit păianjeni morți pentru a crea păianjenul necro-robot.

Aceasta este o dezvoltare recentă în domeniul roboticii moi, care cercetează roboții fabricați din materiale netradiționale, moi. „Carnea” păianjenilor poate fi un astfel de material.

Ați observat vreodată că păianjenii se ghemuiesc după ce mor? Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că păianjenii se bazează pe presiunea hidraulică pentru a-și mișca membrele.

„Când mor, își pierd capacitatea de a-și presuriza în mod activ corpurile. De aceea se ghemuiesc”, a spus Faye Yap, autorul principal al studiului, într-un comunicat de presă citat de Futurism.

Se pare că acest lucru face ca trupurile lor să aibă „arhitectura perfectă” pentru a fi reutilizate în a realiza păianjenul necro-robot.

Cum a fost realizat păianjenul necro-robot?

Inginerii au introdus un ac în camera hidraulică a cadavrului unui păianjen-lup, au sigilat-o și au folosit acul pentru a împinge aer în cameră, câștigând astfel controlul asupra picioarelor.

Folosind doar un ac și puțin aer, inginerii au reușit să-i determine pe acești necro-roboți să ridice 130% din greutatea corporală. Și sunt și destul de rezistenți, chiar și după 1.000 de cicluri, în ciuda uzurii.

„Această zonă a roboticii moi este foarte distractivă, deoarece putem folosi tipuri de acționare și materiale neexploatate anterior”, a declarat Daniel Preston, profesor asistent de inginerie mecanică la Universitatea Rice.

„Păianjenul se încadrează în această linie de cercetare. Este ceva ce nu a mai fost folosit înainte, dar are mult potențial”, spune profesorul.

Cercetătorii ne asigură că nu creează păianjeni zombi

Deși ceea ce au făcut cercetătorii ar putea suna înfricoșător, ei subliniază faptul că nu readuc la viață păianjenul, ci doar folosesc corpul acestuia ca pe o păpușă.

„În ciuda faptului că pare că ar fi revenit la viață, suntem siguri că este neînsuflețit și îl folosim în acest caz strict ca material derivat dintr-un păianjen. Ne oferă ceva cu adevărat util”, a spus Preston.

Studiul a fost publicat în Advanced Science.

Vă recomandăm să citiți și:

Calitatea aerului din casă ar putea fi evaluată cu un nou instrument

Un lănțișor inteligent ți-ar putea monitoriza sănătatea folosind transpirația

Neurotoxina peștelui balon, creată de cercetători după un secol de încercări

Serul de urs, cheia pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Ce au descoperit cercetătorii japonezi?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase