Home » Știință » Test de cultură generală. Câte valve are inima?

Test de cultură generală. Câte valve are inima?

Publicat: 12.08.2022

Câte valve are inima? Inima este formată din patru camere, două atrii (camerele superioare) și două ventricule (camerele inferioare). Există o valvă prin care trece sângele înainte de a părăsi fiecare cameră a inimii.

Supapele împiedică refluxul de sânge. Aceste valve sunt niște clapete reale care sunt situate la fiecare capăt al celor două ventricule (camerele inferioare ale inimii).

Ele acționează ca intrări unidirecționale de sânge pe o parte a ventriculului și ieșiri pe cealaltă parte a ventriculului.

Valvele normale au trei clapete, cu excepția valvei mitrale, care are două clapete. Cele patru valve cardiace includ următoarele: valva tricuspidă, situată între atriul drept și ventriculul drept, valva pulmonară – situată între ventriculul drept și artera pulmonară, valva mitrală – situată între atriul stâng și ventriculul stâng și valva aortică – situată între ventriculul stâng și aorta.

Cum funcționează valvele inimii?

Pe măsură ce mușchiul cardiac se contractă și se relaxează, valvele se deschid și se închid, permițând sângelui să curgă în ventriculi și în atrii la momente alternative.

După ce ventriculul stâng se contractă, valva aortică se închide și valva mitrală se deschide, pentru a permite sângelui să curgă din atriul stâng în ventriculul stâng, scrie Columbia University.

Pe măsură ce atriul stâng se contractă, mai mult sânge curge în ventriculul stâng.

Atunci când ventriculul stâng se contractă, valva mitrală se închide și valva aortică se deschide, astfel încât sângele să curgă în aortă.

Ce este boala valvei cardiace?

Valvele inimii pot avea una dintre cele două defecțiuni – regurgitare (sau scurgere a valvei). Valva nu se închide complet, ceea ce face ca sângele să curgă înapoi prin valvă. Acest lucru are ca rezultat scurgerea sângelui înapoi în atrii dinspre ventricule (în cazul valvelor mitrală și tricuspidă) sau scurgerea sângelui înapoi în ventricule (în cazul valvelor aortică și pulmonară).

Stenoza (sau îngustarea valvei) presupune deschiderea valvei care se îngustează, sau valvele devin deteriorate sau cicatrizate (rigide), inhibând fluxul de sânge din ventricule sau atrii. Inima este forțată să pompeze sângele cu o forță crescută pentru a trece sângele prin valva îngustată sau rigidă (stenotică).

Valvele cardiace pot avea ambele disfuncții în același timp. De asemenea, mai multe valve cardiace pot fi afectate în același timp.

Atunci când valvele inimii nu reușesc să se deschidă și să se închidă în mod corespunzător, implicațiile pentru inimă pot fi grave, putând împiedica capacitatea inimii de a pompa sângele în mod adecvat prin corp. Problemele valvelor cardiace sunt una dintre cauzele insuficienței cardiace.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Inginerii au dezvoltat un model funcțional de inimă umană în miniatură

Un semnal radio bizar din spațiul cosmic, care bate ca o inimă, a fost detectat de astronomi

Oamenii de știință au găsit legăturile dintre poluarea solului și bolile de inimă

„Mâini reci, inimă caldă”. De ce femeile „simt frigul” mai mult decât bărbații?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase