Home » Știință » Noi studii au identificat trucul simplu prin care poți reduce cantitatea de alcool consumată

Noi studii au identificat trucul simplu prin care poți reduce cantitatea de alcool consumată

Noi studii au identificat trucul simplu prin care poți reduce cantitatea de alcool consumată
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.08.2022

Un nou studiu publicat recent arată că gospodăriile din Regatul Unit consumă cu aproximativ 6,5% mai puțin alcool atunci când beau din pahare mai mici (290 ml) decât din pahare mai mari (350 ml).

Acest studiu controlat a implicat 260 de gospodării din Marea Britanie din populația generală care consumă cel puțin două sticle de vin de 750 ml în fiecare săptămână, indică Eurek Alert.

Pe parcursul a două perioade de intervenție de 14 zile, gospodăriile au fost rugate să cumpere o cantitate prestabilită de vin de băut acasă, fie în sticle de 750 ml, fie de 375 ml, în ordine randomizată.

Paharul poate face diferența

De asemenea, s-a stabilit să primească pahare mai mici (290 ml) sau mai mari (350 ml) din care să bea. Volumul de vin consumat la sfârșitul fiecărei perioade de intervenție a fost măsurat folosind fotografii ale sticlelor achiziționate, cântărite pe cântarele furnizate, prezintă studiul publicat în revista de specialitate Addiction.

Folosirea paharelor mai mici a redus cantitatea de vin băută cu aproximativ 6,5% (253 ml pe două săptămâni), deși există o anumită incertitudine în jurul acestui efect.

Băutul din sticle mai mici a redus cantitatea de vin băută cu 3,6% (146 ml pe două săptămâni), dar există și aici o serie de îndoieli.

Cum să reduci cantitatea de alcool consumată?

Vinul este cea mai des băută băutură alcoolică din Europa, iar cea mai mare parte este consumată în case, mai degrabă decât în baruri, restaurante sau pub-uri.

Se știe deja că utilizarea paharelor mai mari crește volumul de vin vândut în restaurante, iar dimensiunea paharelor de vin, în general, a crescut dramatic în ultimele trei decenii. Dacă efectele mărimii paharelor de vin asupra consumului se dovedesc eficiente, cu efecte susținute în timp, reducerea dimensiunii paharelor de vin folosite în locuințe ar putea contribui la politici de reducere a consumului de alcool.

Aceste politici ar putea include stabilirea prețurilor paharelor în funcție de capacitatea de a crește cererea pentru pahare mai mici și reglementarea dimensiunilor sticlei în baruri, restaurante și alte spații cu licență pentru a vinde alcool prentru a ajuta la schimbarea normelor sociale.

Vă mai recomandăm și:

Alcoolul nu aduce niciun beneficiu pentru tineri. Ce au de câștigat adulții trecuți de 40 de ani?

Dezinfectant în Cosmos? Astronomii au identificat un alcool în spațiul interstelar

Nu toate tipurile de alcool influențează la fel nivelul de grăsime corporală. Ce băuturi ne protejează?

Mai mult alcool, mai puțin creier. Un singur pahar pe zi ne poate micșora creierul, indică un studiu

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase