Home » Știință » Perseverance are probleme. Ce s-a întâmplat cu roverul NASA?

Perseverance are probleme. Ce s-a întâmplat cu roverul NASA?

Perseverance are probleme. Ce s-a întâmplat cu roverul NASA?
Foto: NASA Perseverance Mars Rover/Twitter
Publicat: 14.10.2022

Roverul NASA s-a descurcat admirabil pe Marte, dar Perseverance are probleme acum. Instrumentul explora Craterul Jezero atunci când a întâmpinat dificultăți.

„În weekend, am colectat a 14-a mostră de rocă, dar nu am reușit să sigilez tubul de probă. Eșantionul este păstrat în siguranță în ansamblul meu de stocare, dar mai rămâne ceva de lucru pentru a afla cum să închid și să sigilez tubul”, se arată într-o postare pe Twitter scrisă la persoana I.

Chiar dacă roverul Perseverance are probleme, acestea nu sunt mari, fiind doar o chestiune de timp până când inginerii NASA vor găsi o soluție.

Perseverance are probleme

„Forarea rocilor este dificilă atunci când sonda ta este la 100 de milioane de kilometri distanță… Dar echipele de știință și inginerie testează soluții astfel încât să putem finaliza procesul de etanșare și să numim acest eșantion un succes”, a scris Erin Gibbons, cercetător NASA și membru al echipei Perseverance.

Inginerul de sisteme operaționale al roverului, Rachel Kronyak, împărtășește acest sentiment.

„Încă o mostră de pe Marte! Muncim din greu pentru a sigila această probă extraordinară”, a spus el.

Mostrele vor fi aduse pe Pământ peste cel puțin un deceniu

„Percy”, așa cum este alintat roverul, colectează în mod constant mostre de rocă de pe suprafața marțiană și le stochează în tuburi începând din septembrie 2021. Presupunând că nimic nu merge drastic rău, acele mostre vor fi livrate înapoi pe planeta noastră la bordul Earth Return Orbiter nu mai devreme de 2033, scrie Futurism.

După ce vor ajunge, mostrele vor fi examinate de oamenii de știință pământeni cu instrumente și tehnici mult mai avansate decât cele disponibile pe roverul de pe Marte. În cele din urmă, speranța este că cercetătorii vor putea descoperi odată pentru totdeauna secretele istoriei biologice și geologice ale Planetei Roșii.

Vă recomandăm să citiți și:

Telescopul Webb a descoperit „o amprentă” în spațiu. Cum s-ar fi format?

Gazul ilariant, un drog foarte popular, ne-ar putea ajuta să găsim extratereștri

NASA a confirmat că DART a modificat cu succes orbita asteroidului Dimorphos. „Este un moment de cumpănă pentru apărarea planetară”

Ondulații bizare au fost detectate la marginea Sistemului Solar

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase