Home » Știință » IMAGINI EXCLUSIVE – Cum arată Bucureștiul, Castelul Corvinilor și Dracula prin ochii Inteligenței Artificiale?

IMAGINI EXCLUSIVE – Cum arată Bucureștiul, Castelul Corvinilor și Dracula prin ochii Inteligenței Artificiale?

Publicat: 15.02.2023
IMAGINI EXCLUSIVE – Cum arată Bucureștiul, Castelul Corvinilor și Dracula prin ochii Inteligenței Artificiale?
Castelul Corvinilor, văzut prin ochii Inteligenței Artificiale. Credit foto: Philippe Klein, Infinite Odyssey

DESCOPERĂ.ro a primit imagini exclusive cu Bucureștiul, Castelul Corvinilor și Dracula create de același sisteme de Inteligență Artificială care creează și revista SF Infinite Odyssey. 

Philippe Klein, co-fondator și director de creație al Infinite Odyssey, prima revistă SF creată de Inteligența Artificială, a stat de vorbă cu DESCOPERĂ.ro în cadrul unui interviu exclusiv. Klein a explicat că Inteligența Artificială nu va pune în pericol forța de muncă umană, pentru că, „cel puțin pentru moment, este doar o nouă unealtă, o nouă modalitate de a te exprima, de a-ți expune gândurile, cu mai multă ușurință”.

„Cred că este cel mai important moment de la Revoluția Industrială în ceea ce privește fluxul nostru de lucru. Doar să ne imaginăm în anii ’90, atunci când a fost introdus Internetul, oamenii o luaseră razna. Același lucru se întâmplă și acum”, a mai spus Klein.

Vom avea nevoie de mai puțini oameni din cauza Inteligenței Artificiale?

„Să ne amintim că, în urmă cu 100 de ani, un film precum King Kong sau alte filme cu stop motion sau animatronică necesitau aceste platouri imense cu sute de oameni. Astăzi, dacă ne uităm la genericul unui film din seria Avengers sau un film Marvel, vedem mii de oameni care au lucrat [la acel film], de la partea digitală la cea de animație. Așadar nu cred că vom avea nevoie de mai puțini oameni din cauza AI, ci vom avea nevoie de mai mulți oameni care vor fi capabili să înțeleagă și să folosească acele instrumente”, a adăugat co-fondatorul Infinite Odyssey.

Deși există posibilitatea ca unii oameni să-și piardă locul de muncă în această nouă eră a Inteligenței Artificiale, noile tehnologii vor crea, în cele din urmă, o mulțime de noi oportunități.

Prima publicație creată complet de AI

„Da, unii oameni își vor pierde locul de muncă dacă nu este adaptează, asta este partea tristă, dar per ansamblu va crea o multitudine de noi oportunități”, a precizat Klein.

Infinite Odyssey este „cu adevărat prima publicație creată complet de AI”, a mai subliniat Klein. „Mulți ne spun că este cu adevărat impresionant să fie aici în același moment în care ceva unic a fost creat. Chiar dacă nu ești un fan SF sau horror, tot ar trebui să încerci și să vezi ce este posibil. Asistăm la apariția unui lucru nou. Și cred că multe alte lucruri vor urma”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

INTERVIU EXCLUSIV – Totul despre prima revistă SF creată de Inteligența Artificială

Inteligența Artificială a detectat semnale radio de origine necunoscută

Când va atinge omenirea singularitatea? Inteligența Artificială Generală, mai aproape decât credem

Un studiu comun al cercetătorilor de la Google și Oxford susține că inteligența artificială va anihila omenirea

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase