Home » Lumea digitală » Microsoft a dezvăluit motorul de căutare Bing cu integrare AI. Este acesta mai puternic decât ChatGPT?

Microsoft a dezvăluit motorul de căutare Bing cu integrare AI. Este acesta mai puternic decât ChatGPT?

Publicat: 10.02.2023

Chiar după ce Google care a anunțat chatbotul cu Inteligență Artificială Bard, Microsoft și-a întărit motorul de căutare Bing cu integrare AI, folosind tehnologie similară cu cea a lui ChatGPT de la OpenAI.

„Căutarea a rămas aceeași de la ultima schimbare majoră”, a declarat vicepreședintele corporativ al Microsoft, Yusuf Mehdi, adăugând că „experiența utilizatorului este aceeași ca acum 20 de ani”.

Timp de aproape două decenii, motorul de căutare Google a avut un mare succes, confruntându-se cu aproape zero concurență din partea rivalilor. Toate acestea s-ar putea schimba cu noul browser Bing cu integrare AI, care a folosește aceeași tehnologie creată de dezvoltatorii ChatGPT.

De ce anume este capabil noul Bing cu integrare AI?

Spre deosebire de Bard al Google, care este folosit în prezent doar de „testerii de încredere”, toată lumea poate vizita Bing.com pentru a încerca exemple de interogări și pentru a se înscrie pe lista de așteptare, a spus Microsoft într-o postare pe blog.

În timp ce Bing alimentat de inteligența artificială este disponibil în prezent doar într-o previzualizare limitată pe desktop, compania va lansa previzualizarea către milioane de oameni în săptămânile următoare.

„Suntem încântați să aducem noile Bing și Edge în lumea reală pentru a obține feedback-ul critic necesar pentru a ne îmbunătăți modelele pe măsură ce creștem”, a scris Microsoft.

Microsoft a oferit o previzualizare a unor exemple despre ceea ce îi poate fi cerut instrumentului, cum ar fi ajutor pentru planificarea călătoriilor, ce idei de artă pe care le poate face un copil, găsirea unui animal de companie și așa mai departe, scrie Interesting Engineering.

Bing va fi conversațional și va răspunde într-un mod similar cu ChatGPT. Bing „examinează rezultatele de pe web pentru a găsi și rezuma răspunsul pe care îl căutați”.

Noul Bing, posibil mai puternic decât ChatGPT

Totuși, Microsoft susține că noul Bing cu integrare AI rulează pe un nou model de limbaj al OpenAI, de generație următoare, care este „mai puternic” decât ChatGPT.

„Preia caracteristicile și progresele cheie de la ChatGPT și GPT-3.5 și este chiar mai rapid, mai precis și mai capabil. Am aplicat, de asemenea, modelul AI motorului nostru de căutare Bing de bază, ceea ce a condus la cel mai mare salt în relevanță din ultimele două decenii”, a scris compania.

În mod similar, browserul Edge a fost integrat cu noi capabilități AI cu funcții de Chat și Compose. Potrivit Microsoft, de exemplu, puteți cere un rezumat al unui raport financiar lung folosind bara laterală Edge și apoi puteți utiliza funcția de chat pentru a solicita o comparație cu situația financiară a unei companii rivale. Edge poate fi folosit și pentru a crea conținut, cum ar fi o postare pe LinkedIn (rețea socială deținută tot de Microsoft).

Cursa dintre giganții din tehnologie

Apariția ChatGPT a declanșat o cursă a înarmărilor AI între giganții din tehnologie. Pe lângă faptul că Google a lansat Bard, și Baidu din China a dezvăluit lansarea unui chatbot AI generativ bazat pe un model de limbaj mai mare decât GPT-3.

„Acesta este doar primul pas pe frontul AI… în timp ce cursa înarmărilor AI are loc între giganții din tehnologie”, a declarat analistul Dan Ives, de la Wedbush Securities, într-o notă către investitori. El a adăugat că investiția Microsoft va „spori masiv” capacitatea firmei de a concura cu celelalte.

Vă recomandăm să citiți și:

Prima „mină” de Bitcoin alimentată nuclear va începe operațiunile în acest an

Mănușa VR aduce un simț mai realist al atingerii în metavers

Microsoft a creat dispozitivul care îți poate clona vocea după doar trei secunde de audio

Test de cultură generală. Care este diferența dintre 4G, 5G și 6G?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase