Cercetătorii cred că au găsit leacul pentru sughiț

28 02. 2023, 17:00

Ali Seifi, expert în sughiț și profesor la University of Texas at San Antonio, din SUA, spune că a găsit leacul pentru sughiț; el a patentat un dispozitiv, numit HiccAway, pentru a rezolva problema.

Deși omenirea este afectată de mult timp de aceste spasme fantomă, știința medicală încă se luptă să explice cauza lor. Știm, totuși, ce se întâmplă în corp atunci când apar sughițurile, iar Seifi asta și-a propus să trateze.

Ce este sughițul? În esență, în diafragmă apare un spasm care provoacă atât o inhalare rapidă de aer, cât și o închidere bruscă a glotei, care este termenul medical pentru spațiul dintre corzile vocale (acel sunet de „hic” care însoțește sughițul provine din glotă), și apoi nervul vag lung, care merge de la creier la piept și diafragmă, face ca spasmele să se repete, explică Futurism.

Cum funcționează leacul pentru sughiț?

Dispozitivul lui Seifi (care arată precum un pai ceva mai deosebit) oferă exact cantitatea potrivită de presiune pentru a opri sughițul; leacul pentru sughiț a fost creat după ce neurointensivistul a studiat remediile existente pentru a vedea care dintre ele funcționează cel mai bine.

„Toate remediile de acasă actuale au știință în spate. Toate sunt valabile!”, a spus doctorul.

Paiul HiccAway, care costă 14 dolari, are o gaură mică în partea de jos și una mai mare în partea de sus și se bazează pe un truc de fizică cunoscut sub numele de Principiul lui Bernoulli, dar în sens invers.

„Imaginați-vă că aveți un furtun de apă și deschideți robinetul. Dacă puneți jumătate din degetul mare în fața furtunului, debitul rămâne același, dar prin modificarea diametrului se schimbă viteza fluidului; ejectează mai mult”, a spus Seifi.

Paiul special a primit o investiție de sute de mii de dolari

După cum se arată în cererea de brevet pentru HiccAway, știința exactă a paiului miraculos implică multă fizică și limbaj de specialitate despre presiunea diafragmei, pe care doar experții le înțeleg.

„Creatorul HiccAway a pus deja la punct toate detaliile, trebuie doar să utilizați acest tratament revoluționar pentru sughiț pentru a înțelege că nu contează cum funcționează, important e că pur și simplu funcționează”, se arată în cererea de brevet.

Anul trecut, Seifi a apărut la „Shark Tank” și l-a convins pe Mark Cuban să facă o investiție de 250.000 de dolari.

Vă recomandăm să citiți și:

Un studiu amplu constată că poluarea aerului accelerează pierderea osoasă

Lemnul ce captează carbon, alternativa „verde” pentru construcții și mobilă

Nesiguranța alimentară poate crește declinul cognitiv la adulții în vârstă

Ești o persoană matinală? Genele de la neanderthalieni joacă un rol important