Home » Știință » Cuplurile fără copii nu au regrete pe măsură ce îmbătrânesc, arată un studiu

Cuplurile fără copii nu au regrete pe măsură ce îmbătrânesc, arată un studiu

Publicat: 11.04.2023

Cuplurile fără copii nu au mai multe regrete mai târziu în viață față de cuplurile care au copii, au descoperit cercetătorii.

Un studiu realizat de Michigan State University (MSU; din SUA) a constatat că unul din cinci adulți din statul Michigan nu plănuia să aibă vreodată copii, un număr considerabil, care evidențiază scăderea semnificativă a ratei natalității din țară în ultimii doi ani.

Deosebit de interesantă a fost o constatare mai extinsă: cuplurile fără copii nu au avut mai multe regrete mai târziu în viață decât părinții, contrazicând o îngrijorare frecvent citată.

Descoperirile subliniază, de asemenea, noile evoluții îngrijorătoare în ceea ce privește dreptul la asistență medicală reproductivă în țară, oamenii fiind potențial forțați să aibă copii împotriva dorințelor lor după inversarea deciziei Roe v Wade, cu privire la avorturi.

Cuplurile fără copii nu au aproape niciun regret în viață

Studiul, publicat în jurnalul PLOS ONE, a examinat datele dintr-un sondaj efectuat pe 1.000 de adulți și a constatat că „20,9% dintre adulții din Michigan nu își doresc copii, ceea ce se potrivește îndeaproape cu estimarea noastră anterioară de 21,6% și înseamnă că peste 1,6 milioane de oameni din Michigan nu au copii”, a spus coautoarea Jennifer Watling Neal, profesoară de psihologie la MSU.

„Michigan este asemănător din punct de vedere demografic cu Statele Unite în ansamblu, așa că acest lucru ar putea însemna că între 50 și 60 de milioane de americani nu au copii”, a adăugat ea.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că tendința s-a aplicat pe toate categoriile demografice, notează Futurism.

„Mulți adulți nu au copii și nu par să existe diferențe în funcție de vârstă, educație sau venit. Cu toate acestea, a nu avea copii este oarecum mai frecvent în rândul adulților care se identifică drept bărbați, albi sau care au fost întotdeauna singuri”, a declarat Zachary Neal, profesor asociat de psihologie la MSU și coautor al studiului.

Important este că cei care au ales să nu aibă copii au avut foarte puține regrete sau chiar niciunul.

„Nu am găsit nicio dovadă că adulții în vârstă care nu au copii au mai multe regrete în comparație cu adulții care au devenit părinți” la un moment dat, a spus Watling Neal.

Ce influență vor avea restricțiile cu privire la avorturi?

Dorința de a avea copii este un subiect extrem de relevant în zilele noastre, în special din cauza unui peisaj politic în schimbare, ceea ce duce la restricții uneori severe privind accesul la asistența medicală reproductivă în anumite state.

„Restricțiile statelor privind îngrijirea sănătății reproductive pot duce la forțarea multor persoane să aibă copii deși acestea nu își doresc, ceea ce este foarte îngrijorător”, a spus Neal.

Echipa investighează acum modul în care restricțiile privitoare la avort ar putea afecta alegerea oamenilor de a nu avea copii, în special în afara statului Michigan.

Vă recomandăm să citiți și:

Cercetătorii au creat robotul care face analize direct în venele de sânge

Iată 5 dintre cele mai comune alergii sezoniere

O ciupercă a învățat să infecteze oamenii la fel ca în serialul „The Last of Us”

Activitatea care reduce stresul cronic. Face minuni!

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase