Home » Știință » Un astronaut din programul Apollo a spus că extratereștrii au prevenit un război nuclear pe Pământ

Un astronaut din programul Apollo a spus că extratereștrii au prevenit un război nuclear pe Pământ

Credit foto: NASA
Publicat: 14.06.2023

Uneori poate fi destul de amuzant să faci glume pe seama adepților teoriei conspirației. La urma urmei, mulți cred cu tărie povești hilare și încearcă din răsputeri să găsească explicații pentru lipsa de dovezi, spre deosebire de oamenii de știință care recunosc că teoriile lor ar putea fi eronate atunci când sunt puși față în față cu dovezi ce arată contrariul.

Însă, cazul fostului astronaut NASA Edgar Mitchell, membru al misiunii Apollo 14, este destul de trist. După ce s-a întors de pe Lună în 1971, Mitchell a răspândit câteva teorii conspiraționiste tot mai bizare, multe având de-a face cu presupusele vizite ale extratereștrilor pe Pământ.

În cadrul unui interviu din 2015 cu jurnaliștii de la Mirror, fostul astronaut a declarat că extratereștrii au venit pe planeta noastră pentru a preveni un război nuclear între Statele Unite și Rusia în timpul Războiului Rece.

„Îmi este clar faptul că extratereștrii au încercat să prevină un război nuclear”

În timpul interviului, Mitchell a făcut referire la celebra bază militară White Sands Missile Range din statul american New Mexico, acolo unde prima bombă atomică a lumii, numită Trinity, a fost testată în data de 16 iulie 1945.

„White Sands era teren de testare pentru arme atomice și extratereștrii erau interesați tocmai de așa ceva. Voiau să afle ce capabilități militare avem. Din experiență personală, vorbind cu oameni, îmi este clar faptul că extratereștrii au încercat să prevină un război nuclear și să ajute la menținerea păcii pe Pământ”, a spus Mitchell.

Fostul astronaut a continuat și a explicat că agenți neidentificați ai Forțelor Aeriene i-au spus că rachetele lor erau frecvent dezactivate sau doborâte de Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN) care treceau deasupra. De ce ar fi folosit extratereștrii călătoria interstelară pentru a vizita tocmai Pământul și pentru a dezactiva câteva rachete este oarecum discutabil.

Edgar Mitchell a fost al șaselea om care a pășit pe Lună

„În opinia mea, acesta este doar un alt caz de speculare și fantezie. Atunci când încerci să afli detalii concrete, [îți dai seama că e imposibil] ”, a precizat Nigel Watson, expert în OZN-uri și autor al „UFO Investigations Manual”, pentru IFLScience.

Mitchell a fost al șaselea om care a pășit pe Lună și pilotul modulului selenar din cadrul misiunii Apollo 14. Aceasta a fost a opta misiune cu echipaj din programul Apollo, precum și a treia care a aselenizat. Mitchell, alături de comandantul Alan Shepard, a petrecut 30 de ore pe suprafața Lunii, timp în care au colectat 45 kilograme de mostre selenare și au efectuat diverse activități științifice. Un alt detaliu cunoscut este că Shepard a jucat puțin golf pe Lună.

În ciuda performanțelor sale, unii ar spune că astronautul nu a mai revenit niciodată cu picioarele pe Pământ.

Edgar Mitchell a murit în 2016

Edgar Mitchell a murit în 2016 la vârsta de 85 ani, anunța NASA într-un comunicat, amintind despre câteva recorduri stabilite de acesta și Shepard în spațiu.

Mitchell și Shepard au stabilit recordul pentru cea mai lungă distanță traversată pe suprafața Lunii, cea mai mare încărcătura returnată de pe Lună, dar și cel mai mult timp petrecut pe suprafața selenară (33 de ore). Cei doi au fost primii care au transmis imagini color de pe Lună. De asemenea, mostrele colectate de cei doi de pe Lună au fost trimise la 187 de echipe științifice din SUA și alte 14 țări.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Muzica stranie auzită de astronauții Apollo 10 pe fața nevăzută a Lunii

Un fost oficial al serviciilor americane susține că SUA dețin vehicule extraterestre. „Nu suntem singuri”

Semnalele care se repetă din centrul Căii Lactee ar putea fi de la extratereștri

Extratereștrii ar putea cartografia Pământul cu ajutorul semnalelor de la turnurile de telefonie mobilă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase