Home » Știință » Test de cultură generală. Care este singurul os din corpul uman ce nu poate fi rupt?

Test de cultură generală. Care este singurul os din corpul uman ce nu poate fi rupt?

Publicat: 24.08.2023

V-ați lovit vreodată cotul într-un loc anume și ați simțit un fel de furnicături sau durere surdă? Acesta este denumit de americani „funny bone” (os amuzant sau ciudat, tr.). Nu doare atât de mult, dar se simte ciudat. Și-a primit porecla din cauza acelei senzații ciudate pe care o aveți după ce vă loviți. Este acesta singurul os din corpul uman ce nu poate fi rupt?

Este „osul amuzant” singurul os din corpul uman ce nu poate fi rupt? Oarecum. Pentru că de fapt acesta nici măcar nu este un os.

Pe partea interioară a cotului se află un nerv numit nervul ulnar. Acesta informează creierul despre senzațiile de la degetul al patrulea și al cincilea (degetul inelar și degetul mic). Este, de asemenea, unul dintre nervii care controlează unele mișcări ale mâinii.

Care este singurul os din corpul uman ce nu poate fi rupt?

Avem acea senzație ciudată atunci când nervul ulnar este lovit de humerus, osul lung care începe de la cot și urcă până la umăr. Atingerea „osului amuzant” nu afectează cotul, brațul sau nervul ulnar, scrie Kids Health. Dar cu siguranță se simte ciudat.

Oamenii menționează uneori „osul amuzant” atunci când vorbesc despre simțul umorului. Americanii spun deseori că ceva „chiar le-a gâdilat osul amuzant” („really tickled my funny bone”). În acest context, am putea spune că acest „os” este singurul din corp care nu poate fi rupt.

Vă recomandăm să citiți și:

Când este cel mai bine să ne spălăm pe dinți? Iată cel mai bun moment din zi!

Cercetătorii au identificat genele care influențează direct ceea ce mâncăm

Top 5 alimente bogate în prebiotice, conform cercetătorilor

O boală străveche a reapărut în Statele Unite ale Americii

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase