Home » Știință » Aspirina ar putea aduce beneficii pentru tratamentele de cancer

Aspirina ar putea aduce beneficii pentru tratamentele de cancer

Publicat: 11.12.2023

Aspirina ar putea aduce beneficii pentru tratamentele de cancer, prevenind răspândirea cancerului metastatic și reducând complicațiile vasculare, conform unui nou studiu de meta-analiză.

Grupul de Cercetare galez pentru Aspirină de la Universitatea Cardiff a publicat o analiză sistematică și o meta-analiză care examinează impactul utilizării aspirinei ca tratament pentru cancer. Cercetarea intitulată a fost publicată în British Journal of Cancer.

Studiul a analizat rezultatele a 118 studii observaționale bazate pe aproximativ 1 milion de pacienți cu o gamă largă de cancere, descoperind că administrarea zilnică de aspirină în doze mici (75 sau 81 mg/zi) a fost asociată cu o reducere de 20% a deceselor cauzate de cancer și a deceselor din toate cauzele. Așadar, aspirina ar putea aduce beneficii pentru cei care se tratează de cancer.

Faptul că aspirina ar putea aduce beneficii în tratamentele de cancer, arătat de mai mult timp

„S-a arătat pentru prima dată încă din 1968 că aspirina aduce beneficii în tratamentul cancerului, deoarece vizează mai multe mecanisme biologice cheie ale cancerului, reducând riscurile răspândirii cancerului metastatic și complicațiile vasculare la pacienții cu cancer. Analiza noastră a cercetărilor privind aspirina în tratamentul cancerului găsește dovezi pozitive care să susțină utilizarea sa în tratamentele pentru cancer. S-a arătat că utilizarea aspirinei în doze mici în tratamentul cancerului duce la o reducere probabilă a răspândirii cancerului metastatic și la reducerea complicațiilor legate de cheaguri de sânge”, a declarat Peter Elwood, Profesor Onorific la Universitatea Cardiff.

Este cunoscut faptul că aspirina crește riscul de sângerare gastrointestinală. Scopul cercetării a fost evaluarea riscurilor asociate utilizării aspirinei în tratamentele pentru cancer, inclusiv riscurile asociate cu sângerarea gastrointestinală. Raportul grupului de cercetare galez privind aspirina a examinat studii despre sângerarea gastrică asociată cu aspirina și arată că o astfel de sângerare atribuită aspirinei este mai puțin gravă decât sângerarea gastrointestinală la pacienții cu ulcere gastrice sau infecții la stomac, și nu există dovezi valide ale oricărei sângerări fatale atribuite aspirinei, notează Medical Xpress.

Aspirina ar trebui promovată ca tratament suplimentar

Cercetătorii au concluzionat că, dată fiind siguranța relativă a aspirinei, aceasta ar trebui promovată ca tratament pentru cancer datorită dovezii constante de reducere a răspândirii cancerului metastatic, iar cu cât se începe mai devreme administrarea aspirinei după diagnosticarea cancerului, cu atât este mai mare beneficiul.

„Noi credem că, dată fiind siguranța sa relativă și efectele favorabile, utilizarea aspirinei ca tratament suplimentar pentru cancer este pe deplin justificată. Deoarece aspirina este ieftină și la îndemână în aproape orice țară, promovarea sa ar putea aduce beneficii la nivel mondial, iar cu întârzierile actuale în serviciile specializate pentru pacienții suspectați de cancer, această reducere ar putea avea un beneficiu potențial enorm”, a adăugat profesorul Elwood.

Vă recomandăm să citiți și:

Un studiu descoperă un dezavantaj surprinzător al exercițiilor fizice

Dispozitivul care poate menține creierul viu fără corp

Creierul copiilor este modelat de timpul petrecut pe dispozitive digitale, arată studiile

Un studiu arată că magicienii sunt mai puțin predispuși la tulburări mintale

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase