Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?

18 04. 2024, 11:00

Roșiile sunt fructe sau legume? Aceasta este o întrebare veche de când lumea, cu un răspuns foarte interesant.

Roșiile sunt fructe sau legume? Răspunsul este: ambele variante sunt corecte!

Roșiile sunt fructe considerate legume de către nutriționiști. Din punct de vedere botanic, un fruct este un ovar de floare copt și conține semințe. Roșiile, prunele, dovlecii și pepenii sunt toate fructe comestibile, dar și lucruri precum „elicopterele” de arțar și pufurile de păpădie sunt fructe, explică Britannica.

Dintr-un motiv necunoscut, oamenii s-au blocat la roșii, dar întrebarea „fruct sau legumă” ar putea funcționa pentru oricare altă legumă cu semințe.

Roșiile sunt fructe sau legume?

Nutrițional, termenul „fruct” este folosit pentru a descrie fructele botanice dulci și cărnoase, iar „legumă” este folosit pentru a indica o varietate largă de părți ale plantelor care nu sunt atât de bogate în fructoză.

În multe culturi, legumele tind să fie servite ca parte a felului principal sau al garniturii, în timp ce fructele dulci sunt de obicei gustări sau deserturi.

Considerate legume de către nutriționiști

Astfel, rădăcinile, tuberculii, tulpinile, mugurii florali, frunzele și anumite fructe botanice, inclusiv fasolea verde, dovlecii și, desigur, roșiile, sunt considerate legume de către nutriționiști.

Nu există o regulă clară care să desemneze un fruct botanic ca fiind o legumă, dar, având în vedere că roșiile nu sunt folosite în mod obișnuit în deserturi și sunt strâns legate de alte fructe-legume (de exemplu, vinete și ardei), nu este prea contraintuitiv ca roșiile să fie clasificate drept legume.

Vă recomandăm să citiți și:

A fost descoperită proteina responsabilă pentru senzația de frig

Cercetătorii au creat chifteaua din mucegai

Vaccinurile împotriva COVID-19 reduc riscul de insuficiență cardiacă și de cheaguri de sânge

Prima vacă transgenică poate produce insulină umană direct în lapte