Home » Timp Liber » Povestea omului care a refacut din Paris, „Capitala Modei”

Povestea omului care a refacut din Paris, „Capitala Modei”

Publicat: 29.10.2007
Descopera.ro recomanda: Cei mai rai / Christian Dior: Omul din spatele mitului / Astrocimpanzeul

Cei mai rai
Discovery Channel, 9 octombrie/22.00
Examinand sute de ucigasi, dr. Michael Sto­ne, profesor la Universitatea Columbia, a creat Scara Stone, cunoscuta si sub numele de Ierarhia Raului. Scara ia in considerare moti­vul, metoda si nebunia fie­ca­rui raufa­ca­tor, acordand un punctaj intre 1 si 22. Ca­te­goria 1: cei care ucid in legi­tima aparare; ca­te­goria 9: psihopati devorati de gelozie; in ultima categorie, 22, se inscriu criminali in serie.
Mutanti Discovery Science, 12 octombrie/22.00 Toti ii cunoastem pe X-Men, mutantii cu pu­teri supranaturale din benzile desenate sem­nate Marvel. Filmele prezinta mutatiile la nivel extrem, dar veti afla ca exista mutanti si in viata reala. Combinând notiuni de genetica si embrio­lo­gie cu cerce­tari stiintifice de ultima ora, seria ne arata cum au evoluat forma si abilitatile noastre umane, dezva­luind un adevar socant: toti suntem mutanti.

Christian Dior: Omul din spatele mitului
Viasat History, 23 octombrie/19.00
Este anul 1947 si Franta e reconstruita dupa razboi. Un tanar designer castiga admiratia lumii intregi prin viziunea sa indrazneata asupra elegantei feminine si, astfel, transforma din nou Parisul in capitala mondiala a modei. Numele sau va deveni o legenda. Dar care sunt radacinile gustului impecabil al lui Dior? Ce a inspirat creativitatea sa dinamica?

Astrocimpanzeul nr. 65 Animal Planet, 28 octombrie/22.00
Pe 31 ianuarie 1961, la Cape Canaveral, un cimpanzeu de trei ani pe nume Ham a facut o calatorie de 16 minute, cu viteza de 3.000 km/h. Legat cu centura de siguranta in interiorul unei capsule securizate a proiectului Mercury, micul cimpanzeu a tâsnit in vazduh, devenind prima fiinta inteligenta care a calatorit cu o racheta americana in spatiul suborbital.
Megastructuri: Queen Mary 2 National Geographic, 31 octombrie/23.00 In 1998, miliardarul american Micky Arison a hotarat sa-si implineasca visul de a construi cel mai mare vas de linie al tuturor timpurilor. Finalizat cinci ani mai târziu, Queen Mary 2 este un adevarat oras plutitor, un Goliat al oceanelor, de 148.528 de tone. QM2 dispune de 15 restaurante si baruri, cinci piscine, un cazinou, o sala de petreceri, un teatru si chiar un planetarium…

Luna viitoare pe… Viasat Explorer
Cursa catre Pol
Capitanul Robert Falcon Scott nu a intentionat ca zilele expeditiei sale spre Polul Sud sa fie ultimele pe aceasta lume. Dar lupta dramatica dintre englez si norvegianul Amundsen, petrecuta in 1912, s-a dat intr-adevar pe viata si pe moarte. Doua echipe de exploratori din zilele noastre recreeaza cu acuratete cursa antarctica a lui Scott si Amundsen, intr-un experiment pentru televiziune. Se va repeta oare istoria? Pentru ca acum este interzisa folosirea câinilor in Antarctica, aceasta competitie se desfasoara pe aceeasi distanta si pe un teren similar in Groenlanda.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase