Home » Timp Liber » Internet (Noiembrie)

Internet (Noiembrie)

Internet (Noiembrie)
Publicat: 09.11.2007
Credeai ca e de ajuns sa-ti faci propriul magazin online pentru ca sute de oameni sa navaleasca acolo si sa-ti cumpere produsele? Avand in vedere ca site-ul tau nu se aseamana nici pe departe cu un butic de cartier, va trebui sa te apuci de impartit reclame pe alte site-uri. Poti sa faci asta si singur!

Transforma privirile in vanzari

Primul pas este sa intri pe site-ul AdReady (www.adready.com) si sa-ti creezi un cont. Problema este ca trebuie sa dezvalui si datele cardului tau de credit, iar o campanie cu reclamele tale costa minimum 100$.  Aceste reclame se duc in retelele de distributie media ale Google, RightMedia si Advertising.com, profesioniste in ale online-ului. In fereastra contului tau, sus, ai trei optiuni. Daca alegi Ads si apoi AdReady Library, vei descoperi 240 de bannere deja realizate. Nu e musai sa le vezi pe toate. Alegi de pilda cate­goria care te intereseaza pe tine, bunaoara entertainment sau electro­nice. Atentie! Sub fiecare banner vei vedea un procentaj. Cu cat acesta este mai mare, cu atat recla­ma respectiva a avut mai mult succes.

Creatorii site-ului au numarat click-urile primite de la utilizatori pe fiecare banner. Bineinteles ca asta urmaresti si tu. Ti-a placut o reclama in mod special? Dai click pe ea si se va deschide o fereastra de tip pop-up“ cu reclama in prim-p­lan. In stanga ai doua optiuni: Customize (configureaza) si Add to Private Library (adauga la colectia personala). Cea de-a doua e mai potrivita pentru ca, dupa ce alegi cateva, intri in cont si le editezi cat doresti. Acesta este de fapt si pasul urmator. Le gasesti in Private Library, dai click pe una dintre ele si selectezi Customize. Se va deschi­de o noua fereastra de lucru. In stanga ai bannerul animat care se desfasoara, iar in dreapta ai „cutia cu scule“ cu care lucrezi. Reclama vine cu cateva mesaje pe care le schimbi din meniul Text. Mai jos, selectezi meniul Images. De acolo adaugi practic continutul grafic care va rula in banner, inclusiv logo-ul site-ului tau. Apoi dai click pe Next, in partea de jos-dreapta a ferestrei. Urmatorul pas este sa alegi dimensiunea si forma bannerului. La cel folosit de mine pentru test erau 7 optiuni.

Mai ciudat este ca, in loc sa dai click pe cele dorite de tine, trebuie sa le debifezi pe cele care nu te intereseaza – dar sa trecem peste asta. Urmeaza sa dai click pe Create New Campaign, sa precizezi adresa site-ului catre care iti trimiti clientii, sa dai numele campaniei, sa selectezi categoria de continut in care se integreaza reclama, tara din care vrei sa provina clientii tai (deocamdata, doar SUA si Canada) si bugetul atribuit. Succes!

Un sit fusion

Pe site-ul UNESCO, la pagina http://whc.unesco.org/fr/list/1110, puteti descoperi descrierea centrului istoric din Macao si criteriile pentru care a fost introdus acesta in lista patrimoniului mondial, pe 15 iulie 2005. Fisa tehnica este urmatoarea: Macao, bogat port industrial de o mare importanta strategica in dezvoltarea comertului international, a fost un teritoriu sub administratie portugheza de la mijlocul secolului al XVI-lea pana in 1999, data la care a trecut sub suveranitate chineza.

Cu drumul sau principal si cladirile sale rezidentiale, religioase sau publice, portugheze si chinezesti, centrul istoric din Macao este o scena a amestecului unic de influente estetice, culturale, arhitecturale si tehnologice ale Orientului si Occidentului.

Situl include, de asemenea, o fortareata si un far, care este considerat cel mai vechi din China. Macao a fost adesea asociat cu schimbul unei mari varietati de influente culturale, spirituale si tehnice intre civilizatiile occidentale si cea chineza, iar fluxul de idei novatoare a motivat introducerea unor mutatii importante in China, culminand cu incheierea epocii feudale si cu edificarea republicii moderne.
Si, ca sa ramanem in spatiul documentelor oficiale, iata o pagina de pe site-ul Ministerului chinez al Afacerilor Externe (http://www.fmprc.gov.cn/fra/ljzg/664/t1416), referitoare la Tratatul sino-portughez de administrare a zonei:  „Macao este un teritoriu chinez, guvernul chinez isi va exercita suveranitatea asupra sa incepand cu 20 decembrie 1999 si va institui o Regiune administrativa speciala, in care se va aplica politica «Un stat, doua sisteme» In acest mod, sistemele economic si social, dar si stilul de viata care prevaleaza in acest moment se vor pastra neschimbate timp de 50 de ani, iar legile actualmente in vigoare vor ramane in mod esential aceleasi. Regiunea va avea un grad sporit de autonomie, cu exceptia afacerilor externe si apararii, care  sunt de resortul Guvernului popular central.” Cum jocurile n-au fost interzise si nici nu au legatura cu „apararea“, Macao este si va rama­ne una dintre cele mai mari regiuni-cazinou din intreaga lume.

Zbor deasupra unui stup
Bine pus la punct cu ultimele noutati din lumea lui Apis mellifera (dar si a subspeciilor sale – cerena, dorsata, laboriosa etc.),  http://apisite.online.fr/ ne introduce in lumea de ceara, licori mieroase si otravuri ale uneia dintre cele mai intalnite, dar si, in mod ciudat, mai putin cunoscute insecte din spatiul european. Albina si albinaritul isi dezvaluie multe dintre secretele incapatanate in aceasta mica enciclopedie tematica, ale carei capitole descriu particularitatile anatomice si comportamentale ale insectei, structura stupinei (prisaca), uneltele de albinarit, diferentele dintre apicultura „fixista“ si cea „mobilista“, calendarul apicol (cronica unei recolte anuntate), constructia stupului, produsele apicole si valentele lor terapeutice.

O bogata stuparie de imagini fotografice si de scheme completeaza materialele si deschide noi porti de interes asupra subiectului pentru cunoscatori sau simpli curiosi.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase