Home » Timp Liber » “Eduard al III-lea” vine la TNB

“Eduard al III-lea” vine la TNB

Publicat: 16.01.2008
“Eduard al III-lea” vine la TNB
“Eduard al III-lea”, de William Shakespeare, va fi pus in scena, pe 26 si 27 ianuarie, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, in regia lui Alexandru Tocilescu, Ion Caramitru interpretand rolul principal.

“Cea mai asteptata premiera a stagiunii 2007-2008 de la Nationalul bucurestean este o productie grandioasa, conceputa anume pentru cea mai mare scena a teatrului, cu o echipa de peste 30 de actori care interpreteaza peste 35 de personaje shakespeariene”, spune un comunicat al teatrului.

Ion Caramitru, care revine pe scena Teatrului National Bucuresti la 44 de ani de la debutul sau, vorbeste despre celebrul personaj: “Este un personaj usor atipic intre toate personajele lui Shakespeare. Are ceva si din Richard al III-lea uneori, are si momente de poezie profunda, cum sunt in Romeo si Julieta sau in Richard al II-lea. Sunt momente de o psihologie asemanatoare cu cea intalnita in Henric al VIII-lea. Este un personaj care apare si dispare intr-o nebuloasa. Care poate crea un personaj ezoteric si, bine realizat, poate fi o surpriza placuta”, a spus actorul.

De asemenea, si regizorul piesei, Alexandru Tocilescu, vorbeste despre viitoarul spectacol: “Am vrut neaparat sa aduc in circuitul public un text in care problema onoarei si a moralei sa fie foarte puternice, ca sa mai trezim putin constiintele noastre. Eu nu fac niciodata spectacole fara sa am ca tinta publicul si fara sa am dorinta de a transmite niste mesaje importante din punct de vedere etic, moral, social”, a spus regizorul.

Din distributia spectacolului mai fac parte: Simona Bondoc, Crina Muresan, Serban Ionescu, Daniel Badale, Alexandru Georgescu, Constantin Dinulescu si Eusebiu Stefanescu.

“Eduard al III-lea" se va juca, in premiera, pe 26 si 27 ianuarie.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase