Home » Timp Liber » Beletristica (aprilie)

Beletristica (aprilie)

Beletristica (aprilie)
Publicat: 04.04.2007
Descopera.ro recomanda: In clipa mortii, Sfera, Trilogia gemenilor.

In clipa mortii Jim Crace Editura Humanitas, 17 lei

„Cartea anului 2000“ in topul New York Times, In clipa mortii debuteaza ca un thriller in toata puterea cuvantului. Sotii Joseph si Celice, zoologi de profesie, incearca sa-si reaprinda focul iubirii din tinerete si fac o calatorie stranie la Dunele de Sare de la Baritone Bay, in locul unde s-au cunoscut pe vremea cand erau studenti. Chiar in aceasta clipa de intensa pasiune, sunt ucisi de un personaj mis­terios, iar cadavrele lor incep sa se des­compuna pana in momentul cand, intr-un tarziu, sunt descoperite. Fiica tragicului cuplu, Syl, afla de crima si incearca sa-i desluseasca temeiurile. Ea nu va putea descoperi decat ca parintii ei s-au bucurat de „un sfarsit dragastos, inconstient, dincolo de experienta omeneasca“. 

Sfera Michael Crichton Polirom, 37,95 lei

Cea mai buna carte a lui Crichton (asa a calificat-o New York Daily News) isi situeaza actiunea in mijlocul Oceanului Pacific, unde, la mai bine de 5.000 de metri adancime, a fost desco­perit un obiect metalic. Specialistii nu au nicio ezitare: masinaria respectiva, inainte de a esua in apa, fusese capabila sa zboare. Poate ca n-ar fi fost nimic extraor­di­nar in descoperirea cu pricina daca aceiasi cercetatori n-ar observa ca vechi­mea obiectului este impresionanta: mai bine de 3.000 de ani. De indata, Norman Johnson, un antropolog renumit si antie­rou al roma­nului, descinde la fata locului, unde face niste descoperiri ravasitoare in legatura cu proprietatile si originea sferei metalice. 

Trilogia gemenilor Agota Kristof Editura Trei, 35 lei

Parasiti de bunica lor intr-o tara straina, doi gemeni invata sa supravietuiasca facand apel la toate resursele posibile, inclusiv raul si cruzimea. Cei doi frati sunt siliti sa se desparta, iar unul dintre ei trece granita si ajunge in tara lor de origine, iesita acum din razboi, dar sufocata de un regim totalitar. Despartit, practic, de o parte din sine, Lucas, cel ramas, pare a dori sa se dedice binelui. O aduna de pe drumuri pe Yasmina, ii adopta fiul, are grija de preotul satului si, in general, ii consoleaza pe nevoiasi. In acest timp, Claus se intoarce la locurile primelor sale faradelegi si desco­pera ca nu exista generozitate fara crima.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase