Legendele Tijuanei

20 12. 2007, 11:31

Nasterea legendei lui Juan Soldado

Mormantul uitat
I
Necunoscute sunt caile Domnului

O legenda a legendei

Soldatul

Cele doua versiuni: demon sau inger

Printre suspecti se afla si Juan Castillo Morales, care in urma marturiei iubitei lui a trecut de la prezumtia de nevinovatie la titlul de criminal. Aceasta a marturisit ca in noaptea disparitiei victimei, Juan Castillo a ajuns acasa plin de sange, iar in urma cu o saptamana il surprinsese incercand sa-i abuzeze sexual o nepoata.
La control, politia a gasit pe hainele acuzatului fibre care corespundeau cu cele gasite sub unghiile fetitei, in incercarea nereusita a acesteia de a se apara.
Mai mult decat atat, se pare ca orice indoiala a fost eliminata odata cu marturisirea in lacrimi a criminalului, prin care a recunoscut ca el este autorul crimei, in acel moment fatidic aflandu-se sub influenta alcoolului si a marijuanei.

Varianta care sustine nevinovatia lui Juan, il transforma pe acesta in victima unui capitan de-al sau, adevaratul faptas, se pare. Juan Castillo Morales nu a fost lasat sa vorbeasca in apararea sa , iar sentinta a fost pronuntata rapid, ca urmare a presiunilor sociale cauzate de faptul ca victima era una dintre fiicele unui cunoscut lider.
Mai multe voci sustin ca in timpul executiei, condamnatul i-a blestemat pe cei care il acuzasera.

Executia

Executia lui Juan Castillo Morales a fost fixata pe 17 februarie 1938 la Panteonul Municipal, cunoscut drept Poarta Alba.
Executia a fost publica si s-a desfasurat sub ochii curiosilor care doreau sa asiste la sfarsitul acestei povesti.
Numai ca povestea abia incepea…