Home » Cultură » Proiecte arhitecturale extraordinare ale viitorului. Proiectele îndrăzneţe ale unor construcţii fabuloase – FOTO

Proiecte arhitecturale extraordinare ale viitorului. Proiectele îndrăzneţe ale unor construcţii fabuloase – FOTO

Publicat: 04.04.2016
Ne uităm la filme despre viitor cu zgârie-nori incredibili, cu clădiri şi apartamente inteligente, în care toate procesele sunt automatizate.
Acestea ni se par ca fiind rodul imaginaţiei scenariştilor şi regizorilor, însă arhitecţii progresivi au creat deja proiecte, care după aspectul şi funcţionalitatea lor se situează la graniţa dintre realitate şi domeniul fantasticului.
 
Vă prezentăm câteva dintre aceste proiecte, unele aflate deja in construcţie, iar altele care aşteaptă să fie realizate, şi nu putem decât sperăm că nu doar copiii noştri, ci şi noi vom reuşi să vedem aceste construcţii fabuloase.
 
 
 
Acesta este un proiect fantezist al arhitectului Vincent Callebaut. Proiectul se intitulează Aequorea, iar realizarea lui este planificată în apele de coastă ale Rio de Janeiro. În opinia autorului, proiectul prevede construirea mai multor orăşele plutitoare ecologice, care să funcţioneze, în totalitate, independent şi să furnizeze populaţiei energie electrică, alimente şi apă prin utilizarea şi reciclarea deşeurilor. Şi, desigur, locuitorii acestor oraşe vor avea asigurată vederea la mare şi apusuri de soare uimitoare.
 
Complexul ecologic din Coreea 
 
 
Creat la iniţiativa Institutului Naţional Ecologic din Coreea de Sud, complexul se întinde pe o suprafaţă de circa 33.000 de hectare. Acesta va fi un loc unic, iar în serele acestuia urmează să se desfăşoare activităţi de cercetare în domeniul ecologiei. Clădirile complexului au fost construite în aşa fel încât condiţiile interioare să se modifice singure în funcţie condiţiile exterioare, fapt ce va permite economisirea resurselor de energie.
 
Turnul ecologic „The Dragonfly” din New York
 
 
Acesta este un alt proiect fantezist al lui Vincent Callebaut. Turnul verde sau grădina verticală, cum i se mai spune, are o înălţime de 700 de metri şi urmează să fie contruit pe insula Roosevelt. Este vorba de un complex unic – un sat ultramodern ecologic în mijlocul celei mai mari metropole din lume. În interiorul complexului, conform autorului proiectului, vor exista zone de agrement, sere, precum şi ferme pentru producţia de lapte şi carne. Cu toate acestea, în ciuda caracterului benefic şi ecologic, acest proiect nu a obţinut, deocamdată, sprijinul locuitorilori oraşului, iar realizarea lui se află sub semnul întrebării.
 
Staţiunea montană din China
 
 
Asemănător unui centru spaţial din filmele science fiction, complexul „Dawang” va fi finalizat în foarte scurt timp. Construcţia înaltă de 170 de metri, care se întinde peste o prăpastie, va include o staţiune de schi, un patinoar, un parc acvatic şi grădini suspendate. Staţiunea futuristică urmează să fie pusă în funcţiune chiar în acest an şi va fi unul dintre factorii care indică că viitorul a sosit.
 
Oraşul din cer sau City in the Sky
 
 
Proiectul „City in the Sky” aparţine arhitectului din Marea Britanie, Tsvetan Toşkov, şi cuprinde mai multe clădiri în formă de flori de lotus care se înalţă peste toate clădirile din oraş. Pe partea superioară a acestor „lotuşi” vor fi create parcuri şi zone de recreere, în care locuitorii megalopolisului vor putea să ia o pauză şi să scape de agitaţia, zgomotul şi murdăria oraşului. Liniştea, calmul şi norii de sub picioare vor constitui cel mai bun medicament împotriva stresului.
 
Sursa: Rador
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase