Home » Cultură » Parisul sub ape. Cum au afectat inundaţiile tablourile de la Luvru – VIDEO

Parisul sub ape. Cum au afectat inundaţiile tablourile de la Luvru – VIDEO

Publicat: 04.06.2016
E cod roşu de inundaţii în Franţa. Probleme majore sunt în nordul şi centrul ţării. La Paris, Sena a ieşit din matcă. Mii de pompieri sunt chemaţi la intervenţii şi a fost chemată armata pentru salvarea oamenilor rămaşi blocaţi în maşini.

Cod roşu de inundaţii în Franţa. La Paris, Sena a ieşit din matcă.

În capitala Franţei au căzut 100 de litri de apă pe metrul pătrat. Nievelul Senei a atins aproape 6 metri, depăşind cota de alertă. Malurile sunt inundate şi o insulă din apropierea Turnului Eiffel a fost înghiţită de apă. Inundaţiile din acest an sunt cele mai mari din ultimele trei decenii din regiunea Ile-de-France şi au afectat zeci de oreşe din jurul capitalei franceze.

Celebrul muzeu Luvru din Paris a fost închis  pentru mutarea operelor de artă într-un loc sigur care să asigure salvarea capodoperelor de la distrugere. Personalul speră să reuşească să evacueze în cursul zile de azi miile de tablouri depozitate în subsolurile palatului. Autorităţile franceze se tem că Sena, care curge în apropierea Muzeului se va revărsa. Şi un alt mare muzeu din Paris, Musée d’Orsay, care se află pe maul opus al râului, a fost de închis încă de joi seară. 

Un documentar video care arată inundaţiile pe care Sena le-a provocat la Paris în urmă cu un secol

Conform planului de urgenţă, muzeul Luvru are la dispoziţie 72 de ore pentru a muta operele de artă, iar Musée d’Orsay are la dispoziţie 96 de ore. Personalul ambelor muzee au primit anul acesta instrucţiuni cu privire la procedurile în caz de inundaţie.

Nu doar capitala a fost lovită, a plouat infernal în toată Franţa şi râurile s-au transformat în torente care au luat cu ele tot ce au întâlnit în cale. Apele au dat năvala pe străzi şi în casele oamenilor. Sunt în stare de alertă sate şi oraşele cu zeci de mii de locuitori, informează stiri.tvr.ro

Autostrada A10, care leagă Parisul de Bordeaux, a fost închisă. Sunt blocate, în total, 80 de drumuri naţionale. Zeci de şcoli au întrerupt cursurile, din cauza dificultăţilor din transportul scolar. Echipele de intervenţie sunt copleşite de numărul solicitărilor.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: ”Harta din iad”, manuscrisul demult uitat care făcea predicţii înspăimântătoare pentru Judecata de Apoi şi Islam: ”Nu există nici o cale de a o evita” – FOTO

                                              5 Situri antice importante care ar putea fi portaluri către alte lumi – FOTO+VIDEO

                                              10 Fotografii fascinant de intime făcute pe parcursul lungii istorii a prostituţiei – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase