Home » D:News » „Vizitează” Turnul Eiffel şi descoperă-i istoria în imagini cu ajutorul Google

„Vizitează” Turnul Eiffel şi descoperă-i istoria în imagini cu ajutorul Google

„Vizitează” Turnul Eiffel şi descoperă-i istoria în imagini cu ajutorul Google
Publicat: 16.07.2013
Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat marţi trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un număr de 50 de imagini, planuri, gravuri şi fotografii din fondul patrimonial al Turnului Eiffel sunt de acum înainte accesibile publicului larg din lumea întreagă prin intermediul internetului (Click aici pentru a le vizualiza).

„Realizate în modul fullscreen, majoritatea fiind imagini de înaltă definiţie, expoziţiile sintetice, create în colaborare cu echipele de la Google şi cu Societatea de exploatare a Turnului Eiffel, îl ghidează pe internaut în contextul naşterii turnului, a construcţiei sale, dar şi a ceremoniei de inaugurare şi a sosirii primilor vizitatori”, se afirmă într-un comunicat comun emis de cele două companii.

O înregistrare audio inedită cu vocea inginerului Gustave Eiffel a fost postată online, „pentru o imersiune completă (a internauţilor) în universul Turnului Eiffel”.

Imaginile panoramice ale monumentului şi vizitarea sa virtuală sunt opera echipelor departamentului StreetView de la Google, care au utilizat o tehnologie care permite realizarea unei imagini la 360 de grade.

„Aceste imagini la 360 de grade permit obţinerea unei vederi privilegiate a vârfului turnului şi a celui de-al doilea etaj al monumentului, totodată, internautul putând face un veritabil «du-te vino» între arhive şi actualitate”, precizează acelaşi comunicat.

Prin intermediul Institutului său cultural înfiinţat în 2011, Google a încheiat câteva sute de parteneriate cu muzee şi instituţii culturale pentru a asigura accesul online la opere de artă, monumente şi situri de patrimoniu mondial.


 

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase