Home » D:News » Cum putem trăi mai mult. Detaliul care face diferenţa în cazul persoanelor vârstnice

Cum putem trăi mai mult. Detaliul care face diferenţa în cazul persoanelor vârstnice

Cum putem trăi mai mult. Detaliul care face diferenţa în cazul persoanelor vârstnice
Publicat: 18.03.2014
O cercetare recentă, realizată de oameni de ştiinţă de la UCLA, arată importanţa masei musculare pentru sănătate, în cazul bătrânilor.

Cei care au o musculatură mai dezolvată au un risc mai mic să moară prematur, arată un studiu realizat de Facultatea de Medicină David Geffen din cadrul UCLA, publicat în American Journal of Medecine.

Medicul Preethi Srikanthan, care a coordonat o cercetare anterioară despre acest  subiect, spune că doctorii ar trebui să fie la fel de interesaţi de masa musculară a pacienţilor, nu doar de indicele de masă corporală.

O constituţie mai solidă în cazul bătrânilor reduce riscul de îmbolnăvire şi de moarte.

În cadrul cercetării au fost analizate date despre 3.659 persoane: bărbaţi de peste 55 de ani şi femei de peste 65 de ani.

Oamenii de ştiinţă au măsurat masa musculară a acestora şi apoi au urmărit câte persoane au murit din cauze naturale în următorii ani.

Persoanele care erau mai musculoase aveau un risc mai scăzut de mortalitate, spune medicul Arun Karlamangla, care a luat parte la cercetare. El spune că muşchii sunt mai importanţi pentru sănătate decât greutatea corporală.

Deocamdată cercetătorii nu ştiu modul în care musculatura influenţează riscul de moarte prematură.

Sursa: UCLA Health

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase