Home » D:News » Cât îi „costă” pe copii privitul la televizor şi care este diferenţa dintre băieţi şi fetiţe în această privinţă?

Cât îi „costă” pe copii privitul la televizor şi care este diferenţa dintre băieţi şi fetiţe în această privinţă?

Cât îi „costă” pe copii privitul la televizor şi care este diferenţa dintre băieţi şi fetiţe în această privinţă?
Publicat: 20.04.2014
Fiecare oră de privit la televizor echivalează cu 7 minute de somn pierdute, arată un studiu american recent. Prin faptul că are un impact nociv asupra somnului copiilor, vizionarea îndelungată a programelor TV dăunează sănătăţii celor mici.

Prezenţa unui televizor în dormitorul copiilor reprezintă un factor nociv pentru dezvoltarea lor, în primul rând prin faptul că le afectează somnul.

Băieţii sunt mai vulnerabili în această privinţă decât fetele, fiind mai probabil ca ei să doarmă insuficient ca urmare a faptului că au televizor în cameră. 

Cercetătorii de la MassGeneral Hospital for Children şi Harvard School of Public Health au urmărit peste 1.800 de copii, de la vârsta de 6 luni până la 8 ani, constatând că aceia care aveau un televizor în camera lor doremau mai puţin decât cei care nu aveau televizor în cameră. Unii dintre copii pierdeau până la o jumătate de oră de somn pe zi, din cauza televizorului.

Copiii studiaţi şi mamele lor participau la un proiect pe termen lung – Proiectul Viva – care investighează efectele mai multor factori, prezenţi în timpul sarcinii şi după naştere, asupra sănătăţii. 

Este primul studiu în care a fost cercetat efectul pe termen lung al existenţei unui televizor în dormitorul copiilor. 

Atât vizionarea programelor TV, cât şi dormitul într-o cameră în care există televizor au un impact negativ asupra somnului copiilor, iar reducerea duratei somnului poate avea efecte negative asupra sănătăţii, atât fizice, cât şi mentale, spun cercetătorii.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase