Home » D:News » Captură extrem de rară în apele Japoniei: animalul – unul dintre cei mai neobişnuiţi rechini – a fost autopsiat în prezenţa publicului (VIDEO)

Captură extrem de rară în apele Japoniei: animalul – unul dintre cei mai neobişnuiţi rechini – a fost autopsiat în prezenţa publicului (VIDEO)

Captură extrem de rară în apele Japoniei: animalul – unul dintre cei mai neobişnuiţi rechini – a fost autopsiat în prezenţa publicului (VIDEO)
Publicat: 10.05.2014
Exemplarul, cu o greutate de peste 700 kg, a fost prins la o adâncime de aproximativ 500 metri. Este un rechin extrem de rar întâlnit: specia a fost descrisă în 1976, iar acesta este abia al 58-lea exemplar cunoscut.

Megachasma pelagios, care poartă, în diferite limbi, nume ce se traduc prin „rechinul cu gura mare”, nu este un prădător; el este, alături de rechinul-balenă şi de rechinul-pelerin, una dintre cele 3 specii cunoscute de rechini „filtratori”: aceştia înoată cu gura larg deschisă, filtrând cantităţi enorme de apă şi reţinând planctonul – organisme acvatice mărunte – cu care se hrănesc.

Câteva zeci de exemplare au fost capturate, de-a lungul timpului, în diferite părţi ale lumii, ceea ce le-a permis specialiştilor să tragă concluzia că specia trăieşte în Atlantic, Pacific şi Oceanul Indian. 

Exemplarul prins în Japonia – o femelă de 4 metri lungime – a fost autopsiat în cadrul unui eveniment public, la Muzeul de Ştiinţe Marine din oraşul Shizuoka. 

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase