Home » D:News » Avertisment pentru toate femeile care folosesc pilule contraceptive. Unele pastile cresc riscul de cancer de sân

Avertisment pentru toate femeile care folosesc pilule contraceptive. Unele pastile cresc riscul de cancer de sân

Avertisment pentru toate femeile care folosesc pilule contraceptive. Unele pastile cresc riscul de cancer de sân
Publicat: 01.08.2014
Medicii ua stabilit că unele femei cu un risc crescut de cancer mamar. Este vorba de cele care au prima menstruaţie mai târziu decât ar fi normal şi de cele mai intră la menopauză mai devreme. Organismul lor produce o cantitate mai mare de estrogen, care creşte riscul de cancer mamar.

Acestor categorii li se alătură femeile fertile care folosesc pilule contraceptive cu o concentraţie mare de estrogen.

Este vorba în special de produsele care conţin doze mari de ethinodiol diacetat şi norethindron.

Studiul care susţine aceast avertisment a fost realizat de cercetătorii americani şi publicat în revista Cancer Research.

„Studiul nostru arată că folosirea de contraceptive orale în ultimul an este asociată cu o creştere a riscului de cancer mamar”, spune Elisabeth Beaber, de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle, autoarea studiului.

Riscul este mai mare în cazul femeilor care iau pastile cu doze mari de estrogen şi mai mic în cazul celor care folosesc pilule cu doze medii de hormoni.

În cazul contraceptivelor cu doze mici de estrogen studiul nu a arătat un efect asupra riscului de cancer mamar.

În cadrul cercetării au fost observate 1.102 femei diagnosticate cu cancer mamar şi 21.952 femei sănătoase. Cercetătorii au avut în vedere medicamentele prescrise în ultimii ani şi pilulele contraceptive folosite de acestea.

Beaber precizează că studiul trebuie confirmat de alte cercetări similare. Pilulele contraceptive aduc multe beneficii, care trebuie luate în calcul.

În plus, riscul de cancer scade după întreruperea tratamentului cu contraceptive.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase