Home » D:News » Demonstrat ştiinţific: pauzele lungi şi dese – cheia marilor succese!

Demonstrat ştiinţific: pauzele lungi şi dese – cheia marilor succese!

Demonstrat ştiinţific: pauzele lungi şi dese – cheia marilor succese!
Publicat: 23.09.2014
Deşi folosită în sens ironic, această zicală ar putea fi mai adevărată decât se credea: pentru a maximiza productivitatea, ar trebui să luăm câte o pauză de 17 minute după fiecare 52 de minute de muncă, afirmă autorii unui studiu recent.

Ideea modelului 52/17 este să gândim reprizele de 52 de minute de lucru ca pe nişte „sprinturi”, pe care să le alternăm cu pauze în care să evităm cu totul să muncim, a explicat Julia Gifford, cercetător care lucrează în cadrul Draugiem Group, o organizaţie ce include reţeau de socializare Draugiem.lv din Letonia şi mai multe companii nou-formate, asociate cu aceasta.

Julia Gifford şi echipa ei au utilizat o aplicaţie numită DeskTime, care urmăreşte ceea ce fac angajaţii, pentru a determina modul de lucru al celor mai productivi 10% dintre angajaţii studiaţi.

Aşa au ajuns la concluzia că metoda 52/17 este asociată cu cea mai ridicată productivitate.

Numeroşi oameni de ştiinţă susţin că creierul uman nu este proiectat pentru a se concentra timp de 8 ore în şir, fără pauză, iar şederea la birou timp de 8 ore este, de asemenea, foarte dăunătoare.

Este preferabil să luăm pauze, ridicându-ne din faţa calculatorului, eventual să facem mică plimbare, să vorbim cu colegii sau să mergem să ne luăm o gustare sănătoasă. 

Dacă pauza de 17 minute i se pare prea lungă şefului, măcar 5-10 minute tot au un efect bun, spune Julia Gifford. 

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase