Home » D:News » Cele mai VECHI tatuaje din lume. Cui i-au aparţinut acestea – FOTO

Cele mai VECHI tatuaje din lume. Cui i-au aparţinut acestea – FOTO

Publicat: 29.12.2015
Simbolurile impregnate în piele au fost descoperite cu ajutorul tehnicilor de imagistică multispectrală

Cel mai recent studiu al cercetătorilor Muzeului Tirolului de Sud, Italia, arată faptul că Ötzi, bărbatul care a murit în urmă cu mai bine de 5300 de ani în Alpii Italieni, este individul cu cele mai vechi tatuaje descoperite până acum. 

Pe suprafaţa mumiei ”Omului Gheţurilor”, aşa cum este cunoscut Ötzi, au fost identificate 60 de tatuaje, dispuse pe 19 părţi ale corpului. La începutul acesui an,  Marco Smadelli şi colegii săi din cadrul Muzeului Tirolului de Sud au descoperit un nou tatuaj.

Foto: South Tyrol Museum of Archaeology

Până de curând, cel mai vechi tatuaj din lume era atribuit mumiei Mo-1 T28 C22, aparţinând unui bărbat care a trăit în urmă cu mai bine de 4000 de ani, în zona de coastă a actualului stat Chile. Cercetările realizate pe suprafaţa rămăşiţelor umane au scos la iveală cele mai vechi tatuaje descoperite vreodată.

Foto: South Tyrol Museum of Archaeology

Pe parcursul evoluţiei tehnologiei, noi studii au fost efectuate pe mumia identificată în anul 1983, în oraşul chilian El Moro. Rezultatele datării cu radiocarbon au arătat faptul că bărbatul a trăit în urmă cu 3880 de ani şi nu cu 5830 de ani, aşa cum demonstrau analizele realizate la începutul anilor 1980. 

Foto: South Tyrol Museum of Archaeology

Prin urmare, tatuajele lui Ötzi, despre care se ştie că a murit în jurul anilor 3300 î.Hr., sunt cele mai vechi din lume. Simbolurile impregnate în pielea Omului Gheţurilor au fost studiate cu ajutorul tehnicilor de imagistică multispectrală.

Sursa: discovery.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase