Prima pagină D:News

De ce este bine să mănânci murături şi varză murată în această perioadă

01.23.2016 | ● Vizualizări: 2663

Directorul Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Parazitare din Bulgaria, prof. Todor Kantaradjiev, a făcut câteva recomandări privind dieta în sezonul rece, în special atunci când ne confruntăm cu viroze, răceli şi gripe.

Profesorul bulgar a recomandat evitarea oricărui contact cu persoanele bolnave, utilizarea batistelor de hârtie de unică folosinţă, spălarea cât mai des posibil a mâinilor cu apă şi săpun.

Trebuie evitată atingerea feţei cu mâna murdară, în special a ochilor, nasului şi gurii.

Împotriva virusurilor, este foarte importantă şi alimentaţia.

„Recomand consumul de alimente în cantităţi normale şi variate. Bucătăria tradiţională, cu ciorbe, mâncăruri gătite cu salate de varză murată şi murături este recomandată în această perioadă. Varza murată şi murăturile reprezintă o sursă importantă de vitamina C în lunile friguroase, până la apariţia legumelor proaspete. În acest sens, varza murată şi murăturile sunt imunomodulatori. De asemenea, se recomandă un consum sporit de citrice. Lipsa soarelui poate fi compensată prin administrarea de suplimente de vitamina D, însă nu pentru timp îndelungat”, a mai spus prof. Todor Kantaradjiev.

Sursa: Rador