Home » D:News » Lucruri pe care nu le ştiai despre Feng Shui

Lucruri pe care nu le ştiai despre Feng Shui

Publicat: 20.02.2016
Folosim deseori expresia “Mi-ai stricat Feng Shui-ul”, dar are ea o conotaţie reală?

Ne străduim să atragem energia pozitivă în viaţa noastră, dar ştim cum putem face asta? Expertul Feng Shui Gena Rusu spune pentru Gândul cum ne putem schimba viaţa.

1.Cum s-a născut Feng Shui-ul?

Feng Shui-ul este o ştiinţă care studiază energiile din casă, aşa că numai dacă schimbi locul mobilei în casă sau la birou poţi strica Feng Shui-ul. În urmă cu mai bine de 6000 de ani, chinezii au reuşit să descopere anumite formule de calcul cu care reuşeau să amplifice energiile pozitive şi să le încetinească pe cele negative din spaţiul în care lucrau sau locuiau. La aceste formule aveau acces doar maeştrii Feng Shui, nobilimea chineză şi, bineînţeles, împăratul. Oamenii simpli au auzit despre existenţa unor remedii care îmbunătăţesc viaţa, dar pentru că nu au avut acces la adevărata cunoaştere au început să facă presupuneri, să creeze legende şi să folosească tot felul de obiecte pe post de remediu. Ba mai mult, în timpul dinastiei Tang, împăratul a ordonat publicarea unei cărţi cu titlul “Omorându-i pe barbari”, care conţinea informaţii menite a induce în eroare cu privire la ştiinţa Feng Shui. Astfel a apărut Feng Shui-ul de tip comercial, care susţine că simpla aşezare în casă a unor obiecte sau statuete poate îmbunătăţi viaţa locuitorilor casei.

2. Cum sunt împărţite energiile?

Feng Shui-ul tradiţional se bazează pe măsurători, pe calcule şi recomandă aranjarea mobilei în casă, astfel astfel încât energiile pozitive să fie activate de obiectele electro-casnice, precum televizor, combină audio, maşina de spălat, frigider sau de ceasuri cu pendul, iar energiile negative să fie încetinite prin aranjarea mobilei. Pe lângă aceste remedii, se recomandă folosirea bambuşilor, a apei şi a sării, a obiectelor din metal sau din ceramică, deoarece acestea aparţin celor cinci elemente fundamentale care stau la baza a tot ce vedem. Dacă vorbim despre influenţa energiilor nevăzute, trebuie menţionat că şi acestea aparţin tot celor cinci elemente fundamentale: apă, pământ, lemn, foc, metal, iar între ele există o relaţie de susţinere şi de consum. În mod evident, nu există remedii general-valabile pentru atragerea bogăţiei, ci există remedii personalizate, care pot fi obţinute în urma unor analize amănunţite. Fără măsurători şi calcule, nimeni nu poate afla unde este amplasată energia prosperităţii într-o casă sau la birou.  

Cele nouă energii care guvernează spaţiul în care locuieşte sau munceşte omul aparţin Carului Mare. Fiecare energie aparţine unuia dintre cele cinci elemente fundamentale. În Feng Shui, timpul este împărţit în nouă epoci a câte 20 de ani. Peste această energie de bază vine energia fiecărui an, a fiecarei luni, a zilei şi a orei. Cu ajutorul unui specialist, oricine poate pune în casă remediile anului în curs, care îmbunătăţesc viaţa în proporţie de 10-15%.

Astfel, se ia o busolă şi se identifică punctele şi direcţiile cardinale, dar măsurătoarea se face afară, nu în casă, din cauza influenţelor exercitate de aparatura electronică. Se ia planul casei şi se trasează diagonalele, pentru a afla unde este centrul, apoi se împarte în opt zone, plus centrul – nouă, care corespund celor opt direcţii cardinale.

Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase