Home » D:News » Acest test te va ajuta să înţelegi dacă eşti sau nu atent la DETALII. FOTO

Acest test te va ajuta să înţelegi dacă eşti sau nu atent la DETALII. FOTO

Publicat: 27.02.2016
Atenţia la detalii este o abilitate extrem de importantă.
Asociată cu performanţa şi succesul, atenţia este un proces care se referă la modul în care prelucrăm în mod activ informaţiile din mediul înconjurător, fiind un concept studiat şi utilizat în psihologia cognitivă şi neuropsihiatrie. 
 
Din punct de vedere psihologic, atenţia este un act selectiv al percepţiei. În mod constant, suntem bombardaţi cu o cantiate mare de informaţii, motiv pentru care apare nevoia stabilirii unui filtru prin care ne centrăm selectiv pe anumite elemente sau aspecte ale unei situaţii. Astfel, obiectul atenţiei se distinge mult mai bine, fiind mai clar faţă de restul care rămân undeva în fundal.
 
Anume pentru a observa dacă eşti suficient de atent îţi propunem să identifici pe această imagine, care aparent este completată cu boabe de cafea: 3 buburuze şi 3 feţe de bebeluşi. Cât timp v-a luat?
 
 
 
Dacă le-ai găsit pe toate, TE FELICITĂM ai o atenţie foarte bine dezvoltataă, iar pentru cei nu au reuşit să găsească  toate elementele sus-menţionate, răspunsul îl poţi vedea aici.
 
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase