Home » D:News » Un român conduce în continuare cel mai greu maraton din lume. Aleargă şi la – 47 de grade Celsius

Un român conduce în continuare cel mai greu maraton din lume. Aleargă şi la – 47 de grade Celsius

Un român conduce în continuare cel mai greu maraton din lume. Aleargă şi la – 47 de grade Celsius
Publicat: 16.03.2016
Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu se află în continuare în fruntea celui mai dur maraton din lume, organizat spre Polul Nord. Cu trei zile înainte de finalul cursei, Uşieru mai are de parcurs circa 200 km.

Ceilalţi doi români care participă la maraton, Vlad Tănase şi Andrei Roşu, se află pe locurile trei, respectiv patru, cu circa 18 kilometri în urma sportivului clasat pe locul doi, potrivit Digi 24.

La concursul denumit  „6633Ultra”, desfăşurat în Canada, dincolo de Cercul Polar, s-au înscris 12 concurenţi, însă după a 3-a zi de concurs doi au abandonat din cauza condiţiilor extrem de grele, temperaturile coborând la – 47 de grade Celsius, a ninsorii dese şi a vântului care suflă cu peste 80 km/h.

Românii participă la ultra-maratonul extrem pentru o cauză nobilă. Ei susţin proiectul Pădurea Copiilor, care promovează plantarea unui puiet pentru fiecare nou-născut din România şi reîmpădurirea terenurilor degradate din sudul ţării.

Bistriţeanul de 41 de ani s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista celui mai greu maraton din lume.

În afară de cei trei români, la maraton s-au mai înscris încă doi englezi şi doi americani şi câte un alergător din Scoţia, Franţa, Australia, Zimbabwe şi Singapore.

Maratonul arctic Ultra 6633 presupune alergarea pe gheaţă pe o lungime de 566 km, dincolo de Cercul Polar şi a început vineri, 11 martie, şi se termină după 150 de ore de la start. Prima ediţie a maratonului a început în anul 2007 şi de atunci doar 19 oameni au reuşit să termine cursa.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase