Home » D:News » Yoga e mai bună pentru memorie decât exerciţiile

Yoga e mai bună pentru memorie decât exerciţiile

Publicat: 13.05.2016
Conform unui studiu recent, yoga nu ajută doar corpul, ci şi mintea.

La acest studiu au participat 25 de adulţi în vârstă de, aproximativ, 55 de ani care aveau probleme în gândire şi cu memoria.

Participanţii au fost înscrişi aleatoriu să urmeze un curs de trei luni de yoga şi tratament medical sau să practice exerciţii de memorie.
La sfârşitul studiului, cele două grupuri au văzut îmbunătăţiri similare în memoria verbală, tip de memorie folosit la  reţinerea numelor sau listelor de cuvinte.

Cei care au practicat yoga, însă, au avut îmbunătăţiri şi în memoria spaţială, tip de memorie folosit la reţinerea de locaţii şi drumuri. De asemenea, grupul yoga a simţit reducerea depresiei şi anxietăţii.

„Istoric vorbind, yoga a fost considerată benefică în procesul îmbătrânirii”, afirmă Harris Eyre, doctorand la Universitatea Adelaide din Australia. „Am convertit inteligenţa istorică într-o recomandare bună a medicilor pentru pacienţi”, spune Eyre, care a condus studiul cu cercetători de la Universitatea din California, Los Angeles.

Antrenamentul yoga implică un curs săptămânal de Kudalini, care se bazează pe exerciţii de respiraţie, meditaţie, mişcări ale mâinilor şi vizualizarea luminii. Participanţilor acestui grup li s-a spus să practice Kirtan Kriya acasă timp de 20 de minute în fiecare zi.
Grupul cu exerciţiile de memorie au participat la sesiuni săptămânale pentru antrenarea memoriei şi au învăţat cum să asocieze anumite imagini sau cuvinte cu feţele şi numele unor oameni, ca să le reţină mai uşor.

Ambele grupuri au arătat progrese în activitatea cerebrală, ceea ce rezultă o îmbunătăţire a memoriei. În orice caz, pentru că studiul a fost mic, e nevoie de mai multe cercetări în grupuri mai mari ca să se confirme ceea ce s-a descoperit aici.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase