Home » D:News » Cum arată omul care ar putea supravieţui oricărui accident rutier – VIDEO

Cum arată omul care ar putea supravieţui oricărui accident rutier – VIDEO

Publicat: 27.07.2016
Prin crearea unui asemenea personaj, s-a dorit atragerea atenţiei asupra importanţei pe care o constituie îmbunătăţirea infrastucturilor rutiere actuale.

Specialiştii au estimat că şansele să murim într-un accident de circulaţie sunt de 1 la 5.000, spre deosebire de posibilitatea producerii unei tragedii în timpul unei călătorii cu avionul aproximată ca fiind de 1 la 11 milioane. Pentru a atrage atenţia asupra pericolelor de pe şosele, o echipă de la Transport Accident Commission (TAC), din Victoria, Australia, a realizat o sculptură reprezentând o persoană ce ,,a evoluat” în mod special pentru a supravieţui impactului unui autoturism.

Personajul, denumit ,,Graham”, a fost realizat de artista australiană Patricia Piccinini, în colaborare cu chirurgul Christian Kenfiled (Spitalul Regal din Melbourne) şi anchetatorul David Logan (Universitatea Monash). Specialiştii au declarat pentru Smithsonian Magazine că bărbatul pe care l-au reprezentat are o înfăţişare atât de înfricoşătoare încât, odată ce o vezi, îţi va rămâne întruchipată în minte pentru totdeauna.

Sursa:youtube.com/TACVictoria

În momentul în care privim imaginea lui Graham, putem vedea că el nu are gât. Această caracteristică se datorează faptului că cele mai multe victime ale accidentelor rutiere se rănesc în zona gâtului sau chiar şi-l rup. De asemenea, putem vedea că personajul are un craniu masiv, întruchipat în mod special de specialiştii australieni în acest fel pentru ca, în momentul impactului, şoferul să nu sufere traume la nivelul creierului. 

Figura aplatizată a lui Graham, precum şi forma neobişnuită a nasului şi a urechilor, sugerează faptul că, în timpul unui accident, bărbatul nu ar suferi răni puternice atunci când s-ar lovi de volanul automobilului. Între coaste, personajul are punguţe cu aer, care acţionează asemenea unor airbag-uri naturale, iar genunchii săi se pot îndoi în orice direcţie, permiţându-i victimei să iasă din maşină în orice situaţie. 

Graham poate fi vizitat la Biblioteca de Stat din Victoria, până în data de 8 august, după care sculptura urmează să fie expusă în mai multe locaţii din Australia. Cei care nu vor ajunge în aceste locuri, au posibilitatea să vadă sculptura pe internet, accesând următorul link

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: ŞOCANT! Băiatul decapitat într-un accident oribil s-a vindecat spectaculos

                                             Şoferul unei Tesla a murit într-un accident rutier în timp ce maşina se afla pe pilot automat – VIDEO

                                             1,2 milioane de oameni mor, anual, în accidente rutiere

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase