Home » Istorie » Povestea INFIORĂTOARE a lui Sawney Beam, canibalul care a ucis peste 1.000 de oameni

Povestea INFIORĂTOARE a lui Sawney Beam, canibalul care a ucis peste 1.000 de oameni

Povestea INFIORĂTOARE a lui Sawney Beam, canibalul care a ucis peste 1.000 de oameni
Publicat: 18.12.2016
Alexander ,,Sawney'' Beam a fost un bărbat din Scoţia devenit faimos pentru uciderea şi consumarea a peste 1.000 de oameni între secolele XIV - XV.

De mic Sawney a realizat că munca cinstită nu este pentru el şi şi-a părăsit casa căsătorindu-se cu o femeie atroce cu care împărţea aceleaşi preferinţe culinare. Cuplul a locuit în peştera Bennane din Ayrshire, Scoţia. Intrarea peşterii era inundată de două ori pe zi de nivelul crescut al mareelor. 

Cuplul a locuit aici timp de 25 de ani împreună cu cei 12 copii ai lor şi cei 22 de nepoţi, majoritatea fiind rezultaţi în urma incestului.  Familia Beans jefuia străinii, îi ucideau şi îi târau în peştera lor unde îi mâncau. Resturile erau puse la murat, iar oasele erau spălate pe plajele din apropiere. Lipsa oamenilor şi părţile corpului au început să fie descoperite de către localnicii din satele apropiate, dar nimeni nu a presupus că persoanele vinovate se aflau într-o peşteră din apropiere.

Numărul membrilor în creştere a necesitat o mai mare abundenţă a hranei, astfel ei au început să ucidă tot mai mulţi oameni. Când un cuplu în vârstă se întorcea de la un târg, familia Beam i-a atacat, în timp ce aceştia se zbăteau un alt grup de 20 de persoane se întorcea de la târg. Membrii familiei au reuşit să mutileze corpul femeii, dar cei 20 de martori şi soţul acesteia au declarat cele întâmplate judecătorului din Glasgow. 

Regele Iacob I a mers în Ayrshire împreună cu o mică armată de 400 de oameni, câini de vânătoare  şi  un grup de cetăţeni pentru a căuta familia Beam. Familia Beam a luptat, dar a fost înfrântă de armata regelui, aşadar toţii membri au fost arestaţi şi duşi în Edinburgh. Aceştia au fost condamnaţi la moarte, braţele şi picioarele lor au fost tăiate şi au fost lăsaţi să sângereze până la moarte, în timp ce femeile i-au privit. În cele din urmă, acestea au fost arse pe rug precum vrăjitoarele. 

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase