Home » D:News » Turnul Eiffel va fi în curând protejat de un zid de sticlă din motive de securitate

Turnul Eiffel va fi în curând protejat de un zid de sticlă din motive de securitate

Turnul Eiffel va fi în curând protejat de un zid de sticlă din motive de securitate
Publicat: 11.02.2017
Primăria Parisului a decis să ridice un zid din sticlă de doi metri şi jumătate în jurul Turnului Eiffel. Proiectul, estimat la 20 de milioane de euro, este destinat să întărească securitatea în jurul celebrului monument parizian.

Începând de la toamnă, simbolul Parisului va fi « bunkerizat », înconjurat de un zid anti-glonţ din sticlă înalt de doi metri şi jumătate, notează RFI. Noua construcţie – primăria Parisului vorbeşte despre « panouri » din sticlă – va înlocui barierele metalice de securitate instalate acolo în timpul lui Euro 2016. Costul zidului este estimat la 20 de milioane de euro, sumă ce se înscrie în totalul de 300 de milioane de euro ce vor fi afectaţi securităţii, modernizării şi ameliorării confortului vizitatorilor care vin la Turnul Eiffel.

Noua instalaţie va avea un perimetru mai larg, va îngloba ceeace se cheamă « grădinile turnului Eiffel şi cele două lăculeţe care se află de o parte şi de alta a monumentului. In acest spaţiu se va crea un parcurs peisagist, cu controale mai fluide şi o circulaţie mai simplă » spune primăria capitalei.

Pentru moment, proiectul este în stadiu incipient. S-a lansat de abia licitaţia pentru a selecţiona idea cea mai potrivită. Proiectul mai trebuie apoi să obţină avizul favorabil al Comisiei monumentelor istorice şi al ministerului mediului.

In contextul ameninţării teroriste, autorităţile pariziene vor să perenizeze controalele la intrarea în turn. Cu riscul de a transforma locul în « fortăreaţă », cum spun unii critici.

Reamintim că Turnul Eiffel, construit în 1889, a devenit simbolul Parisului şi este monumentul plătitor cel mai vizitat din lume. Anual, 6 milioane de turişti vin să-l viziteze.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum arată apartamentul secret din Turnul Eiffel

„Vizitează” Turnul Eiffel şi descoperă-i istoria în imagini cu ajutorul Google

O bucată din Turnul Eiffel, scoasă la licitaţie. Care e preţul de pornire

Turnul Eiffel, construcţia franţuzească bazată pe o tehnologie inventată în România – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase