Home » D:News » Care sunt cele mai vizitate ţări din lume? Câţi turişti primeşte România

Care sunt cele mai vizitate ţări din lume? Câţi turişti primeşte România

Care sunt cele mai vizitate ţări din lume? Câţi turişti primeşte România
Publicat: 25.08.2017
The Independent a realizat o hartă interactivă care arată că Franţa conduce clasamentul celor mai vizitate ţări, cu 84.452.000 turişti în 2015. Topul 3 este completat de Statele Unite ale Americii, cu un număr de 77.510.000 turişti şi China, cu 56.886.000 vizitatori.

Când vine vorba despre vacanţe, cei mai mulţi dintre noi ne dorim să mergem peste hotarele ţării, să vizităm cât mai multe locuri noi, capitale şi oraşe importante ale lumii. Unii reuşim, alţii nu. Datele Băncii Mondiale valabile pentru anul 2015 arată care sunt cele mai vizitate ţări din lume, în funcţie de numărul de turişti care au ajuns acolo în acel an, scrie Gândul.

În ceea ce priveşte România, în 2015, ţara noastră a primit un număr infim de vizitatori dacă facem o comparaţie cu situaţia ţărilor din top. Doar 9.331.000 de turişti au ajuns pe meleagurile mioritice în perioada de referinţă. Totuşi, i-am depăşit la acest capitol pe vecinii unguri şi bulgari, dar şi ţări precum Suedia, Norvegia sau Danemarca. 

 

De asemenea, publicaţia 538 a realizat topul celor mai vizitate ţări comparând numărul de turişti cu populaţia ţării respective. Rezultatul? Vaticanul este cel mai vizitat loc de pe Pământ, urmat de Andorra, Palau, Bahrain şi Bahamas. 

Foto: captură fivethirtyeight.com

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase