Home » D:News » Sexul oral cu mai multe partenere poate creşte riscul apariţiei cancerului la bărbaţi

Sexul oral cu mai multe partenere poate creşte riscul apariţiei cancerului la bărbaţi

Sexul oral cu mai multe partenere poate creşte riscul apariţiei cancerului la bărbaţi
Publicat: 22.10.2017
Bărbaţii care fac sex oral multiplelor partenere se expun unui risc mult mai crescut de dezvoltare a cancerului la nivelul capului şi al gâtului.

Persoanele care fumează şi fac sex oral cu peste cinci parteneri sunt predispuse la dezvoltarea cancerului deoarece sunt expuse constant la virusul papilomului, cunoscut şi cu denumirea de HPV. Independent relatează că 0,7% dintre bărbaţi pot dezvolta cancer orofaringial pe parcursul vieţii. Dar riscul este mult mai scăzut la femei, persoanele care nu fumează şi cei care fac sex oral cu mai puţin de cinci parteneri. 

”Majoritatea oamenilor fac sex oral şi am descoperit că infecţia orală cu HPV ce produce cancer este destul de rară în cazul femeilor,  indiferent de câţi parteneri sexuali are”. Cercetătorii au observat 13.089 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 69 de ani. Aceştia au investigat câte persoane erau purtătoare ale virusului HPV şi l-au comparat cu numărul de persoane care se aşteptau să dezvolte cancer la nivelul capului sau gâtului. 

În cazul bărbaţilor care fumau, dar au avut şi relaţii sexuale cu mai mult de cinci partenere unde au practicat sexul oral, riscul apariţiei  cancerului creştea la 15%. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase