Home » D:News » Aproximativ jumătate din populaţia de pe Pământ crede în existenţa extratereştrilor

Aproximativ jumătate din populaţia de pe Pământ crede în existenţa extratereştrilor

Aproximativ jumătate din populaţia de pe Pământ crede în existenţa extratereştrilor
Publicat: 12.12.2017
Aproape jumătate din populaţia lumii crede în existenţa formelor de viaţă extraterestră şi doreşte să intre în contact cu acestea, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în 24 de ţări, care, spun cercetătorii , explică popularitatea uriaşă de care se bucură franciza "Star Wars".

Rezultatele sondajului au fost publicate în apropierea datei de lansare în cinematografe a unui nou film din seria de succes „Star Wars”, „The Last Jedi”, transmite Reuters.

Rezultatele cercetării arată că 47% dintre cei peste 26.000 de participanţi la sondaj cred „în existenţa unor civilizaţii extraterestre inteligente în Univers”.

De asemenea, 61% dintre respondenţi au răspuns afirmativ când au fost întrebaţi dacă ei cred în existenţa unor forme de viaţă pe alte planete, scrie Mediafax.

Aproape 25% au răspuns că nu cred că există forme de viaţă inteligente extraterestre, potrivit specialiştilor de la Glocalities, care au realizat sondajul.

Dintre cei care cred că oamenii nu sunt singuri în Univers, 60% au spus că trebuie să se încerce contactarea extratereştrilor.

Acesta nu este primul sondaj realizat pe această temă, dar este cel mai mare la nivel global, potrivit autorilor.

„Oamenii care cred în existenţa unor civilizaţii extraterestre inteligente nu sunt o minoritate marginală”, au spus autorii sondajului.

Cei mai mulţi dintre cei care cred în existenţa extratereştrilor sunt din Rusia, cu 68%, urmaţi îndeaproape de Mexic şi China, în timp ce pe ultimul loc s-a situat Olanda, cu 28%.

Sondajul a fost realizat în 15 limbi, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, în ţări reprezentând 62% din populaţia lumii, respectiv 80% din economia globală.

„Star Wars – Ultimii Jedi/ Star Wars – The Last Jedi”, de Rian Johnson, al optulea film al seriei „Star Wars”, va fi lansat în cinematografe săptămâna viitoare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase