Home » Știință » Imaginea ce marchează cinci ani de când roverul Curiosity analizează planeta Marte

Imaginea ce marchează cinci ani de când roverul Curiosity analizează planeta Marte

Publicat: 06.02.2018
După 1.856 de zile pe Marte, roverul Curiosity s-a oprit pe zona unui fost lac şi a privit înapoi către cei cinci ani ai călătoriei sale. Recent, NASA a publicat o compoziţie cu imaginile suprinse în ultimul timp de Curiosity.

Într-o imagine, roverul a reuşit să surprindă întreaga sa aventură pe Planeta Roşie, de la pantele abrupte ale Muntelui Sharp, până la craterul aflat la 18 kilometri distanţă, unde a aterizat în urmă cu cinci ani. 

Conform Science Alert, Curiosity este cel mai complex instrument amplasat de NASA pe Marte şi are la bord un sistem de forare, un laser şi un set pentru teste chimice. În urma probelor de sol analizate, roverul a furnizat către Pământ informaţii cu privire la trecutul în care planeta era verde cu râuri şi lacuri. 

În timpul călătoriei sale de pe dunele de nisip până pe Muntele Sharp, Curiosity s-a oprit pentru a-şi face şi un selfie. Cu ajutorul laserului de la bord, roverul a reuşit să descopere urme de bor în rocile de pe Marte, fapt ce sugerează un lac ce a existat anterior în craterul în care se afla Curiosity

În cadrul misiunii sale, roverul a mai descoperit urme ale materiei organice pe Marte, a fotografiat un apus de soare albastru şi eclipsa de soare a lunii Phobos.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase